'BVB-Star' Malen overtuigt eindelijk: 'Hij is plotseling in topvorm'

Reacties

Donyell Malen begint los te komen bij Borussia Dortmund. Na moeizame eerste maanden maakte de aanvaller zaterdag tegen VfL Wolfsburg zijn derde doelpunt op rij. De ex-PSV'er kan op positieve kritieken rekenen in de Duitse media; onder meer Der Westen is lovend.

'BVB-Star' Malen overtuigt eindelijk: 'Hij is plotseling in topvorm'
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

De krant kopt met de vaststelling dat de 'BVB-Star plotseling in topvorm' is: 'De spits doet eindelijk waarvoor hij is binnengehaald: doelpunten maken. Tegen Wolfsburg bevestigde hij zijn goede vorm.' Tegelijkertijd schrijft Der Westen dat de terugkeer van Erling Haaland Malen 'in de problemen kan brengen'. Met andere woorden: ondanks Malens goede vorm is een basisplaats geen zekerheid (meer).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Haaland maakte na 73 minuten zijn rentree en zeven minuten later kwam de Noor tot scoren. Ploeggenoot Julian Brandt is blij met de superspits: 'Hij is extreem belangrijk voor ons. Dat heb je de laatste weken kunnen merken. We hebben hem gemist, niet alleen vanwege zijn doelpunten, maar ook omdat hij fysiek sterk is en hij snel is met zijn diepe loopacties. Hij is een wapen', aldus Brandt tegenover Sky.

Middenvelder Emre Can sluit zich bij Brandt aan: 'Hij geeft het team zelfvertrouwen. We zijn heel blij dat hij weer terug is.' Trainer Marco Rose zag Haaland eerder in de week een goede indruk maken op de training en dus zag hij geen reden om de spits op de bank te houden: 'Hij geeft ons veel energie als hij er is. Hij maakt het verschil. Je kunt hem op de langere termijn niet vervangen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.