BV Ronaldo: 31 reclamecontracten met 27 bedrijven

Reacties

Cristiano Ronaldo pakte afgelopen weekend dankzij de titel met Juventus zijn 28e hoofdprijs. Dat zijn er nog drie minder dan het aantal reclamecontracten dat hij afsloot tijdens zijn loopbaan; 31 stuks met 27 bedrijven.

BV Ronaldo: 31 reclamecontracten met 27 bedrijven

Volgens het Amerikaanse zakenmedium Forbes bedraagt zijn vermogen inmiddels 450 miljoen dollar, vijftig miljoen meer dan Lionel Messi. Katalysator van zijn media- en marketingimperium is Nike, waarmee hij al vier keer een contract sloot. Inmiddels heeft hij een levenslange deal voor meer dan twintig miljoen euro per jaar.

Het Amerikaanse sportkledingconcern ziet vooral een enorme waarde in zijn online legioen met 362 miljoen volgers, meer dan het inwoneraantal van de Verenigde Staten. Berekend is dat Ronaldo dankzij zijn gigantische bereik en online inspanningen een tien keer zo hoge waarde heeft als Messi voor Adidas.

Met het twitteren, instagrammen, facebooken en youtuben van de swoosh legt hij een stevig fundament onder zijn marketingbouwwerk, dat is opgetrokken uit een enorm arsenaal sponsors. Shampoo, onderbroeken, kostuums en horloges liggen voor de hand. Meer verrassende namen in zijn portefeuille zijn de inspanningen voor gefrituurde kip en Egyptische staal. Laatste aanwinsten zijn een fabrikant van koffers en het Japanse automerk Toyota.

Zijn geld belegt hij onder meer in hotels, restaurants, fitnesscentra en haartransplantatieklinieken. Berekend is dat Ronaldo in de jaren twintig de eerste voetbalmiljardair ter wereld kan worden. Meer over de BV Ronaldo lees je op VI Pro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.