Büttner weer in genade aangenomen bij Vitesse

Reacties

Alexander Büttner sluit vanaf woensdag weer aan bij de hoofdmacht van Vitesse. De linksback werd begin januari disciplinair gestraft door de Arnhemse club.

Büttner weer in genade aangenomen bij Vitesse

Vanaf woensdag traint de vleugelverdediger weer mee met de selectie van trainer Henk Fraser. De linksback heeft zijn excuses aangeboden en hoopt het seizoen bij de Arnhemmers op een goede manier af te sluiten.

De verdediger werd vanwege een te hoog vetpercentage uit de selectie gezet. Hij mocht bovendien niet mee met de selectie naar het winterse trainingskamp in Spanje. Afgelopen zomer was er grote interesse van PSV in de diensten van de 29-jarige ex-speler van Manchester United, maar deze transfer ging niet door. Büttner heeft nog een contract tot de zomer van 2019 in de Gelderse hoofdstad.

Büttner kan niet wachten op zijn rentree in Stadion Gelredome. 'Ik heb keihard gewerkt om terug te komen in de selectie en dat is nu gelukt', zegt hij op de clubwebsite. 'Ik kijk vooruit en hoop snel weer belangrijk te zijn voor het team. Reken er maar op dat ik gebrand ben om wat te laten zien.' Fraser geeft uitleg waarom Büttner is teruggehaald bij de hoofdmacht. 'Na de gesprekken die we met Alexander hebben gevoerd, vinden we dat hij een tweede kans heeft verdiend. Hij is behoorlijk fitter geworden. En zoals ik altijd heb gezegd kan een fitte Büttner heel belangrijk zijn voor de ploeg.'

Büttner moet op de linksbackpositie de concurrentie aangaan met Lassana Faye. De jonge Rotterdammer vulde die plek de voorbije maanden in bij de Arnhemmers. Vitesse bezet met nog zeven duels te gaan de zesde plaats in de Eredivisie.

Eerder deze maandag bevestigde Vitesse de komst van Leonid Slutsky als nieuwe trainer. De Rus neemt vanaf komend seizoen het stokje over van Fraser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.