Büttner vindt nieuwe club in Amerika

Reacties

Bijna een half jaar na zijn transfervrije vertrek bij Vitesse heeft Alexander Büttner een nieuwe werkgever. De verdediger gaat voor het eerst in zijn carrière aan de slag in de Major League Soccer, bij New England Revolution.

Büttner vindt nieuwe club in Amerika
© Pro Shots

In zijn laatste seizoen bij Vitesse was Büttner basisspeler en bereikte hij zelfs de finale van de play-offs om Europees voetbal. In de eindstrijd bleek FC Utrecht uiteindelijk te sterk, waardoor Vitesse naast Europees voetbal greep. Een halve maand later bevestigde de club dat het aflopende contract van Büttner niet werd verlengd.

Büttner komt bij New England te voetballen onder de ervaren trainer Bruce Arena. Hij was jarenlang bondscoach van de Verenigde Staten. Onder Arena haalde New England dit seizoen de play-offs van de MLS, waarin gestreden wordt om het kampioenschap. In de eerste wedstrijd werd New England echter uitgeschakeld door het Atlanta United FC van coach Frank de Boer.

Voor Büttner wordt het zijn vierde buitenlandse avontuur in zijn carrière. De linksback verliet in 2012 Vitesse voor Manchester United. Voordat hij in 2017 terugkeerde in Arnhem stond hij nog onder contract bij Dinamo Moskou en Anderlecht.

Voor de rubriek Buiten de Lijntjes sprak VI vorig jaar met Alexander Büttner.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Büttner
Meer over A. Büttner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.