Busquets ziet Frenkie de Jong helemaal niet als probleem

Reacties

Hoewel Frenkie de Jong in Spanje al als 'probleem' voor Sergio Busquets werd omschreven, is de ervaren middenvelder van Barcelona het daar totaal niet mee eens. Busquets ziet de komst van de Nederlander juist al zeer positief.

Busquets ziet Frenkie de Jong helemaal niet als probleem

De Jong maakte deze week indruk in zijn debuutduel. Hoewel hij maar een helft meedeed en met de Catalaanse grootmacht verloor van Chelsea (1-2) concludeerde Marca dat Busquets zijn borst nat kan maken. Busquets heeft een probleem: Frenkie de Jong, zo luidde de kop boven een lovend stuk over de Oranje-international. Onder meer zijn foutloze passnauwkeurigheid, De Jong verloor bij zijn 42 passes niet één keer de bal, werd aangestipt. Daar bovenop kwam dat Busquets met balverlies het openingsdoelpunt inleidde tegen de Engelsen.

Een dag voor de oefenwedstrijd tegen het Japanse Vissel Kobe schoof Busquets aan voor een persconferentie en werd hij met de toegenomen concurrentie geconfronteerd. 'Frenkie de Jong is inderdaad een fantastische speler', erkende hij. 'Dat hebben we al bij Ajax gezien. Ik ben daarom alleen maar blij dat hij hier is en voor concurrentie zorgt. Dat is voor Barcelona alleen maar goed', zo luidde zijn politiek correcte antwoord.

De Jong is overigens niet de enige topspeler die meedingt naar een basisplaats. Coach Ernesto Valverde beschikt bijvoorbeeld ook over onder meer Arthur, Ivan Rakitic en Arturo Vidal.

'De Jong kan daar met een blinddoek om mee'
Het Barça van 2019/20: Neymar, Griezmann, Messi, Frenkie en Suárez in één elftal?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Meer Sergio Busquets
Meer over Sergio Busquets
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.