Busquets blijft Barça trouw: nieuw contract en enorme afkoopsom

Reacties

Zoals verwacht heeft Sergio Busquets zijn toekomst verbonden aan Barcelona. De dertigjarige controleur heeft zijn contract met twee jaar verlengd tot medio 2023. De gelimiteerde afkoopsom in de verbintenis van de zelfopgeleide middenvelder wordt verhoogd van 200 naar 500 miljoen euro.

Busquets blijft Barça trouw: nieuw contract en enorme afkoopsom

Spaanse media liepen al vooruit op de contractverlenging van Busquets, die na het vertrek van Andrés Iniesta werd benoemd tot reserve-aanvoerder van de Spaanse kampioen achter Lionel Messi. De Spaans international volgt met zijn nieuwe contract het voorbeeld van de Franse verdediger Samuel Umtiti, die begin deze zomer nog bijtekende tot de zomer van 2023.

Daarmee lijkt Busquets tot in de nadagen van zijn carrière bij Barcelona te blijven. Tegen de tijd dat het nieuwe contract afloopt is de zoon van oud-keeper Carles Busquets bijna 35 jaar oud. De 1 meter 89 lange controleur speelde sinds zijn debuut in het seizoen 2008/09 al 490 officiële wedstrijden in dienst van Barcelona, dat woensdag nog onderuitging bij Leganés.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.