Burundees international en voormalig MVV-speler Papy (28) overleden

Reacties

Faty Papy is donderdag op 28-jarige leeftijd overleden. De voormalig speler van onder andere MVV Maastricht had hartproblemen en zakte tijdens een wedstrijd van zijn club Malanti Chiefs in Swaziland in elkaar.

Burundees international en voormalig MVV-speler Papy (28) overleden

Papy werd in januari afgeraden om ooit nog te voetballen vanwege zijn hartproblemen, waarvan hij al drie jaar wist dat hij ze had. Het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits en later ook Real Kings besloten zijn contract niet te verlengen vanwege zijn gezondheid.

Bij Malanti Chiefs kon Papy toch weer aan de slag, in de competitie van Swaziland. Daar stond hij donderdag in de basis in de wedstrijd tegen Green Mamba. Na een kwartier ging het mis. Papy zakte in elkaar en werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar duidelijk werd dat hij was overleden.

Papy maakte vorige maand deel uit van de selectie van Burundi die voor het eerst in de historie van het land plaatsing voor het toernooi om de Afrika Cup veiligstelde. In de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Gabon (1-1) bleef de middenvelder op de bank. De verwachting was dat Papy in de zomer mee zou gaan naar de eindronde.

MVV
Papy heeft een verleden in Nederland, bij MVV. De Maastrichtenaren huurden de middenvelder in 2009 van Trabzonspor. Papy kwam in een seizoen tot 28 optredens in de Eerste Divisie, waarin hij één keer scoorde en drie assists gaf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.