Burnley-spits Barnes kan international van Oostenrijk worden

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Ashley Barnes zich spoedig international mag noemen. Nee, de spits van Burnley is niet alsnog opgeroepen door de Engelse bondscoach Gareth Southgate. De 28-jarige Barnes kan voor Oostenrijk uitkomen.

Burnley-spits Barnes kan international van Oostenrijk worden

De in het Engelse Bath geboren Barnes heeft namelijk een Oostenrijkse oma en heeft zich dit seizoen met zijn uitstekende spel in de Premier League, waarin Burnley als zevende eindigde, in de kijker gespeeld bij de voetbalbond van het Alpenland (ÖFB), die woensdag bij monde van technisch directeur Peter Schöttel heeft bevestigd dat de formaliteiten bijna zijn afgerond.

Bondscoach Franco Foda zei eerder dit jaar al dat hij van plan was zelf naar Engeland af te reizen om Barnes, goed voor negen competitiegoals aan het werk te zien. Na gesprekken bleek dat de spits zelf ook wel oren had naar een interlandloopbaan voor Oostenrijk. Vervolgens was het zaak het relevante papierwerk rond te maken, een paspoort te regelen en groen licht te krijgen van de UEFA.

Volgens Schöttel duurt het niet lang meer voor Barnes, die in 2008 ooit één interland voor Oostenrijk Onder-20 speelde en momenteel bezig is de Duitse taal machtig te worden, daadwerkelijk zijn debuut kan maken. 'Hij heeft het seizoen van zijn leven gespeeld. Hij is een type spits dat we nog niet hadden. Hij is extreem balvast en sterk in de afronding', aldus Schöttel.

Oostenrijk liep het WK mis door in Groep D van de WK-kwalificatie als vierde te eindigen achter Servië, Ierland en Wales en bereidt zich momenteel voor op de oefeninterlands tegen Duitsland (2 juni) en Brazilië (10 juni). Voor die duels is Barnes nog niet opgeroepen. In september staan de wedstrijden in de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina en Noord-Ierland gepland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.