Burnley pikt voormalig United-doelman Lindegaard gratis op

Reacties

Burnley heeft zich versterkt met Anders Lindegaard. De Deense doelman was transfervrij sinds zijn vertrek bij Preston North End afgelopen zomer.

Burnley pikt voormalig United-doelman Lindegaard gratis op

Een kleine zes jaar geleden mocht Anders Lindegaard (33) zich nog eerste keeper van Manchester United noemen. Sir Alex Ferguson haalde in de zomer van 2011 David De Gea voor 25 miljoen euro naar Engeland, maar de jonge Spanjaard kende een moeilijke start. Ferguson gaf daarom de voorkeur aan de meer gelouterde Lindegaard.

In de twee seizoenen daarop kwam Lindegaard tot achttien Premier League-duels voor The Red Devils, maar mede door blessureleed bij de Deen vocht De Gea zich uiteindelijk terug in de basis. West Bromwich Albion nam de vijfvoudig Deens international in de zomer van 2015 gratis over om hem een half jaar later alweer te verhuren aan Preston. De Championship-club nam hem vervolgens definitief over maar bereikte afgelopen jaar geen akkoord over het verlengen van Lindegaards contract.

De 33-jarige sluitpost zat daarom al sinds 1 juli zonder contract. Ruim tweeënhalve maand later heeft hij alsnog een nieuwe club gevonden. Burnley bood uitkomst. De Premier League-club zat dun in zijn keepers wegens een zware schouderblessure van eerste keus Tom Heaton. Reservedoelman Nick Pope mocht daarom voor het eerst opdraven op het hoogste niveau in Engeland en deed dat tot twee keer toe verdienstelijk.

Met Lindegaard heeft trainer Sean Dyche wat meer opties onder de lat. 'Ik ben hier om de concurrentiestrijd onder de keepers aan te wakkeren en ik zie wel wat er daarna gebeurt', vertelt Lindegaard op de clubsite. 'Ik waardeer het dat de club mij heeft vastgelegd.' Lindegaard heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de huidige nummer zeven van de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.