Burnley duwt De Boer nog dieper in de problemen na dramatische start

Reacties

Frank de Boer heeft bij Crystal Palace ook zijn vierde Premier League-duel verloren. Op bezoek bij Burnley ging het al vroeg mis voor The Eagles (1-0), waardoor de positie van de Nederlandse manager meer en meer begint te wankelen.

Burnley duwt De Boer nog dieper in de problemen na dramatische start

Na drie kansloze nederlagen in de Premier League switchte De Boer voor het uitduel met Burnley van systeem. Het 3-4-3 werd overboord gegooid en het voor De Boer vertrouwde 4-3-3 ingezet. Timothy Fosu-Mensah speelde centraal achterin, terwijl Jairo Riedewald op de reservebank begon. Voor aanwinst Mamadou Sakho kwam de confrontatie met Burnley te vroeg.

In aanloop naar het duel op Turf Moor werd de positie van De Boer al behoorlijk ter discussie gesteld en dus zat de 47-jarige trainer behoorlijk verlegen om een goed resultaat. De plannen voor een goede start konden na minder dan 180 seconden alweer de prullenbak in. Linksbuiten Chung-Yong Lee produceerde een waardeloze terugspeelbal en gaf Burnley-spits Chris Wood de openingstreffer op een presenteerblaadje.

De miljoenenaankoop kon de bal vervolgens uit compleet vrijstaande positie langs doelman Wayne Hennessey krullen: 1-0 (zie bovenstaande video). Het betekende meteen een enorme dreun voor Crystal Palace, dat de afgelopen weken toch al niet overliep van het vertrouwen. Desalniettemin pakte de ploeg van De Boer het daarna redelijk goed op.

De bezoekers hadden zo'n 65 procent balbezit en creëerden daaruit 23 doelpogingen en de nodige kansen. Met name Christian Benteke was dreigend uit hoge voorzetten, maar de Belg kreeg de bal er niet in. Richting de slotfase zette Palace flink aan en dat leidde tot behoorlijke mogelijkheden. Debutant Levi Lumeka en Scott Dann waren zeer dicht bij een treffer, maar laatstgenoemde zag zijn inzet ternauwernood van de lijn gehaald worden. Dann kreeg in de slotminuut nog een gigantische kopkans, maar kopte miraculeus naast.

De ploeg van De Boer kreeg echter niet wat het verdiende op Turf Moor. Ondanks het redelijke spel en de karrevracht aan kansen heeft Palace nu na vier Premier League-duels nul punten en nul doelpunten en gaat De Boer weer een zware week tegemoet. Volgende week wacht een thuisduel met Southampton, daarna staan de loodzware confrontaties met Manchester City, Manchester United en Chelsea op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.