Burger stelt Sparta teleur en verruilt Feyenoord voor FC Basel

Reacties

Wouter Burger vertrekt op de laatste dag van de transfermarkt dan toch bij Feyenoord. Niet Sparta Rotterdam, maar FC Basel wordt de nieuwe club van de twintigjarige middenvelder.

Burger stelt Sparta teleur en verruilt Feyenoord voor FC Basel
© Pro Shots

Burger speelde vorig seizoen op huurbasis voor Sparta en die club wilde hem deze zomer graag opnieuw naar Het Kasteel halen. Er was ook een akkoord met Feyenoord, maar de voormalige jeugdinternational heeft op Deadline Day gekozen voor een Zwitsers avontuur bij Basel.

Daarmee komt er na acht jaar een einde aan het verblijf van Burger bij Feyenoord. In 2013 kwam hij als jeugdspeler over van Excelsior. In 2018 volgde zijn debuut in de hoofdmacht, maar een echte doorbraak zat er nooit in. De teller is blijven steken op zestien duels.

Vorig seizoen verkaste Burger in de zoektocht naar speeltijd daarom al op huurbasis naar Sparta. Na zijn terugkeer in De Kuip deed trainer Arne Slot een beroep op hem als centrale verdediger. Zijn optreden tegen IF Elfsborg was zijn laatste voor Feyenoord.

De interesse van Basel speelde eerder deze zomer ook al. Feyenoord vroeg destijds twee miljoen euro voor Burger, waarschijnlijk krijgen de Rotterdammers nu iets minder voor de middenvelder wiens contract in 2023 afliep. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.