Burgemeester Doetinchem roept op tot actie tegen de KNVB

Reacties

Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, roept de clubs in het betaalde voetbal op zich te verenigen tegen de KNVB. Hij wil zo een algemene vergadering betaald voetbal afdwingen.

Burgemeester Doetinchem roept op tot actie tegen de KNVB
© Pro Shots

Als de clubs erin slagen om een algemene vergadering betaald voetbal af te dwingen, kunnen ze zelf het heft in handen nemen en beslissen over onder meer promotie/degradatie. 'De impact van de coronacrisis is zo groot dat de algemene vergadering het besluit had moeten nemen', aldus Boumans bij Studio Sport. 'Als meer dan de helft van de clubs bij een algemene vergadering vindt dat er slecht gehandeld is, draai je het besluit terug.'

Vrijdag besloot de KNVB dat er geen promotie/degradatie plaatsvindt, maar volgens Boumans was het proces van afgelopen vrijdag in strijd met de uitgangspunten van goed sportbestuur, te weten transparantie en het voeren van dialoog. Er zijn volgens Boumans minimaal vier clubs nodig om een algemene vergadering betaald voetbal af te dwingen. FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren en financieel directeur Gerald van den Belt van SC Cambuur lieten meteen weten mee te doen.

Boumans komt als burgemeester van Doetinchem op voor De Graafschap, dat als nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie op koers lag voor promotie naar de Eredivisie. Door het besluit van de KNVB zal de club uit Doetinchem ook komend seizoen in de Eerste Divisie actief zijn. Hetzelfde geldt voor koploper SC Cambuur, dat liefst elf punten voorsprong had op nummer drie FC Volendam. De bovenste twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zouden rechtstreeks promoveren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.