Bundesliga-top afgetroefd: Barcelona strikt 'De Messi van Rapid Wien'

Reacties

Ondanks de grote financiële problemen heeft Barcelona vrijdag de komst van een nieuwe speler bekendgemaakt. Het Oostenrijkse talent Yusuf Demir komt op huurbasis over van Rapid Wien, dat tegelijkertijd zijn contract verlengt tot medio 2023.

Bundesliga-top afgetroefd: Barcelona strikt 'De Messi van Rapid Wien'
© Pro Shots

Waar Sergio Agüero, Memphis Depay en Eric García eerder op transfervrije basis de hoofdmacht kwamen versterken, trekt Barça nu een huursom van een half miljoen euro uit om Demir aan te trekken. Hij sluit in in eerste instantie aan bij het B-elftal. De deal bevat tevens een niet verplichte optie tot koop van tien miljoen euro, melden de Catalanen op de website.

Demir is een achttienjarige middenvelder die afgelopen seizoen 32 keer keer uitkwam in de hoofdmacht van Rapid Wien. De Oostenrijkse jeugdinternational scoorde daarbij negen keer voor de nummer twee van afgelopen seizoen. In maart leverde het hem zijn debuut op als A-international in het WK-kwalificatieduel met de Fäeröer.

Nu komt er met zijn transfer naar Barcelona opnieuw een jongensdroom uit voor Demir, die een groot fan is van Lionel Messi. Onlangs liet het toptalent daarom al weten een voorkeur te hebben voor een overstap naar Camp Nou, terwijl er vanuit Duitsland interesse was van topclubs Bayern München, Borussia Dortmund en Eintracht Frankfurt.

Lees hieronder meer over 'De Messi van Rapid Wien'. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.