Bundesliga-goalgetters krijgen kraker in München niet los

Reacties

De Bundesliga-kraker tussen Bayern München en RB Leipzig heeft zondag geen winnaar gekregen. Ook de bewezen goalgetters konden het verschil niet maken.

Bundesliga-goalgetters krijgen kraker in München niet los
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
0 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

José Mourinho was een van de toeschouwers van de Bundesliga-topper in München. De Portugese manager van Tottenham Hotspur had in de Allianz Arena plaatsgenomen om de komende tegenstander in de Champions League met eigen ogen te aanschouwen: RB Leipzig.

Dat was met voorzichtige ambities richting Beieren getrokken. 'Het is een superduel, maar geen finale', zei directeur Markus Krösche. 'Zondag wordt niets beslist, voor ons noch voor Bayern.'

De Bundesliga-kraker toonde aan dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Bayern mocht weliswaar meer aanspraak maken op een treffer gezien een optisch overwicht maar slaagde er niet een eerste tik uit te delen.

In 54ste minuut had Bayern de hoop uit een strafschop de ban te kunnen breken. Bundesliga-topscorer Robert Lewandowski stond al klaar vanaf elf meter om zijn 23ste goal te maken, maar hij werd teruggefloten door de VAR. Die oordeelde dat aan de aanval, waarin de Pool werd gevloerd, buitenspel vooraf was gegaan.

Na ruim een uur kreeg Timo Werner – met 20 treffers de voornaamste concurrent van Lewandowski – aan de andere kant wel zijn uitgelezen kans om zich te laten gelden als goalgetter. Na een voorzet van Christopher Nkunku stond hij oog in oog met Manuel Neuer. De doelman werd niet op de proef gesteld, de inzet van Werner ging naast.

Aan de andere kant werd de goalie wel op de proef gesteld. Péter Gulácsi weerhield Leon Goretzka van het scoren en daarmee behoedde hij Leipzig voor een nederlaag. Door het gelijkspel blijft het verschil één punt, in het voordeel van Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.