Buitenlandse belangstelling voor NEC'er Tavsan

Reacties

Elayis Tavsan is nog altijd speler van NEC, maar er is vanuit het buitenland veel belangstelling voor de 21-jarige rechtsbuiten. Vooral clubs uit de Bundesliga en de Serie A hebben interesse.

Buitenlandse belangstelling voor NEC'er Tavsan
© Pro Shots

Tavsan ligt bij NEC nog tot medio 2023 vast, maar de club heeft een eenzijdige optie om de verbintenis met een jaar te verlengen. Noodzaak om de aanvaller te verkopen is er dus niet en als Tavsan een transfer maakt, dan wil NEC de hoofdprijs.

NEC pikte Tavsan in 2020 op bij Sparta Rotterdam, als vervanger van Anthony Musaba. Daarvoor waren onder anderen Arnaut Danjuma, Alireza Jahanbakhsh en Anthony Limbombe zeer succesvol geweest bij de Nijmeegse club.

Tavsan is de volgende vleugelflitser die een mooie toekomst wacht. In maart debuteerde hij in Jong Oranje en scoorde hij als invaller twee keer tegen Jong Zwitserland. Het talent bewees zich in de Keuken Kampioen Divisie met elf goals en zeven assists. Na de promotie hield Tavsan zich ook in de Eredivisie staande.

Toch zit er nog genoeg rek in. Tavsan leverde afgelopen seizoen vijf goals en slechts één assist in dertig wedstrijden. De rechtsbuiten maakte indruk met zijn dribbels en acties, maar krijgt ook regelmatig het verwijt dat zijn rendement omhoog moet.

De vleugelspeler ziet een volgende stap wel zitten. 'Ik heb me hier ontwikkeld en heb het heel erg naar mijn zin, maar ik voel me er wel klaar voor. Nee, ik ben niet uitgeleerd bij NEC. De prikkel zal wel wat hoger zijn bij een andere club. Ik heb natuurlijk nagedacht over wat voor competitie bij me past. Dat kan in Nederland zijn, maar ook in het buitenland.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.