Buijs vindt dat FC Groningen wel een transferimpuls kan gebruiken

Reacties

FC Groningen had dinsdagavond geen kind aan ADO Den Haag, maar ondanks de 3-0 zege sprak trainer Danny Buijs zijn zorg uit over de breedte van zijn selectie.

Buijs vindt dat FC Groningen wel een transferimpuls kan gebruiken
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
3 - 0
ADO Den Haag
ADO Den Haag

De coach vond het allereerst niet terecht dat de ruime zege vooral werd toegeschreven aan het gebrekkige spel van ADO. ‘Dat is typisch Gronings’, merkte hij op met een kwinkslag. ‘Als wij winnen, was de tegenstander slecht. Als we verliezen, komt dat nooit doordat de tegenstander goed was. Nee, dan waren wij slecht.’ Buijs was lovend over de ploeg die ADO met 3-0 had verslagen. Het gemis van Azor Matusiwa en Patrick Joosten deed zich weinig voelen, mede dankzij prima optredens van Ramon-Pascal Lundqvist en Mo El Hankouri. ‘We hebben geen vaste basiself, want daarmee zou je een paar jongens tekort doen die ook de kwaliteiten hebben om in de basis te spelen’, zei Buijs over zijn luxe-vervangers.

‘Maar daarachter wordt het gat bij ons wel groter. We misten tegen ADO een paar jongens met lichte blessures. Als de groep compleet is, kunnen wij een uitstekend niveau halen op de training. Maar als er een paar wegvallen, moeten we de groep aanvullen vanuit de Onder-21. Dan zie je dat het niveau een stuk minder wordt. Dat kunnen we ons eigenlijk niet permitteren', aldus Buijs.

Het uitvallen van Joosten in de warming-up vond Buijs frustrerend. ‘Voor hem en ook voor ons, want we hebben voorin al niet de meeste keuze. We hebben het al maanden over een nieuwe aanvaller die we erbij willen, ik hoop dat dat deze week nog gaat lukken. We zijn daar namelijk onderbezet’, ging de coach verder. ‘Arjen Robben heeft vanaf het begin van het seizoen niet meer gespeeld en is voorlopig niet inzetbaar, Alessio Da Cruz is nog op de weg terug, Patrick tobt al een tijdje en Remco Balk is naar FC Utrecht. Dus het lijkt me logisch dat we er de komende dagen alles aan doen om er iemand bij te krijgen.’

De club had voor die aanvallende vacature zijn pijlen gericht op Daleho Irandust van BK Häcken, en bereikte ook een akkoord met de Zweedse club. Daarmee leken alle seinen op groen te staan voor een transfer, maar na het uitlekken van het geaccepteerde Groningse bod in de Zweedse pers dienden andere geïnteresseerde partijen zich aan. Irandust hield zijn opties vervolgens lang open, maar heeft volgens Zweedse media inmiddels een aanbieding van Toulouse boven die van FC Groningen verkozen. Het lijkt er dus op dat technisch directeur Mark-Jan Fledderus moet doorschakelen in de slotweek van de transferwindow.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.