Buijs rekent op gewilde Padt tegen Fortuna Sittard

Reacties

FC Groningen-trainer Danny Buijs rekent erop dat hij zondag tijdens het duel met Fortuna Sittard kan beschikken over Sergio Padt. Ludogorets Razgrad wil de doelman per direct naar Bulgarije halen.

Buijs rekent op gewilde Padt tegen Fortuna Sittard
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

'Sergio heeft gewoon met ons getraind, dus ik ga er vanuit dat hij zondag kan spelen', aldus Buijs. Ludogorets meldde zich woensdag voor de directe overname van Padt. In Bulgarije, waar Padt sowieso na dit seizoen gaat spelen, is de transfermarkt tot en met zondag open.

'Ik heb bij de club aangegeven dat ik als trainer Sergio het liefst zie blijven. Maar het clubbelang gaat altijd boven het individuele belang. Dus als de directie vindt dat de club het best gediend is bij een transfer, dan heb ik daar begrip voor', gaat Buijs verder.

Bratveit
In dat geval is Per Kristian Bratveit de rest van het seizoen de keeper van FC Groningen. 'Hij maakt op mij geen betere indruk dan Padt. Dat lijkt me logisch, want anders had ik Padt niet opgesteld. Tegelijkertijd kan ik hem alleen beoordelen op basis van trainingen. Je kunt iemand pas echt inschatten op basis van de wedstrijden die hij speelt, en die kans heeft Bratveit bij ons nog niet gekregen.'

Buijs kan tegen Fortuna geen beroep doen op de langer geblesseerde Azor Matusiwa, Ahmed El Messaoudi en Arjen Robben. Achter een handvol spelers staat een vraagteken, onder wie Jørgen Strand Larsen en Gabriel Gudmundsson. Laatstgenoemde viel afgelopen woensdag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord uit met een hamstringblessure.

Counterploeg
Groningen treft met Fortuna overigens een ploeg in vorm. Buijs is niet verrast door het plotse succes van de Limburgers. 'Als je kijkt naar de spelers die ze afgelopen zomer hebben aangetrokken, zoals Polter, Seuntjens en Rienstra, gecombineerd met de spelers die ze al hadden, dan had ik vooraf wel verwacht dat ze rond deze plek zouden staan. In het begin van het seizoen pakten we weinig punten, nu pakken ze er veel achter elkaar. Gezien de kwaliteiten die ze hebben is dat wel logisch.' Daarnaast roemde hij Fortuna als counterploeg bij uitstek. 'Volgens mij is er in de Eredivisie op dit moment geen enkele ploeg die zo veel goals maakt uit counters als Fortuna.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.