Buijs heeft goed nieuws over fitheid Robben in aanloop naar rentree

Reacties

Arjen Robben lijkt fit genoeg om zondag zijn rentree in de Eredivisie te maken. Dat heeft coach Danny Buijs vrijdag laten weten.

Buijs heeft goed nieuws over fitheid Robben in aanloop naar rentree
© Pro Shots

FC Groningen ontvangt zondag om 16.45 uur een van de oud-werkgevers van Robben: PSV. En in aanloop naar dat duel heeft de coach van de noorderlingen wat te kiezen. 'We hadden nagenoeg iedereen op de groepstraining. Alleen Gabriel (Gudmundsson, red.) is een uitzondering. Na zaterdag is het even afwachten hoe iedereen daarop reageert', aldus Buijs op de clubwebsite, doelend op eventuele fysieke naweeën.

Behalve Robben is het ook mogelijk dat nieuweling Jørgen Strand Larsen zijn debuut maakt. 'We gaan even kijken richting zondag hoe het er met hem voor staat', zo stelt Buijs over de nieuwe spits.

Over wie de favoriet is laat Buijs geen twijfel bestaan. 'PSV is PSV en een ploeg met enorm veel individuele kwaliteiten. Ze hebben Malen terug van een blessure, dat is een fantastische aanvaller. Een aantal sterkhouders is bovendien gebleven en daaromheen hebben ze nog een aantal jonge spelers met behoorlijk talent.'

'Het is ook een ploeg die mee gaat doen om het kampioenschap', vervolgt Buijs. 'Als je ook ziet wat ze even investeren om een linksback (Philipp Max voor minimaal acht miljoen euro, red.) te halen, dat zijn bedragen waar wij totaal niet in mee kunnen. Dat neemt niet weg dat als wij een goede dag hebben, goed georganiseerd verdedigen en durven te voetballen; dan kunnen we het PSV heel lastig maken en een goed resultaat halen.'

Mocht Robben daadwerkelijk speelminuten krijgen, dan is dat voor het eerst na 16 jaar en 155 dagen. Destijds, op 11 april 2004, speelde hij met PSV tegen FC Groningen (5-0 zege). Nooit zat er een langere periode tussen een eerste en een tweede tijdperk van een voetballer in de Eredivisie.

Op VI PRO stonden we ook al stil bij de aanstaande rentree van Robben. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.