Buijs erkent pijnpunt bij Groningen en hoopt op Harroui

Reacties

Met 27 goals was FC Groningen afgelopen seizoen een van de minst productieve clubs in de Eredivisie. Ook zondag tegen ADO Den Haag (0-1 winst) viel de aanvallende onmacht bij de noorderlingen op.

Buijs erkent pijnpunt bij Groningen en hoopt op Harroui
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 1
FC Groningen
FC Groningen

'Het is duidelijk dat er nog veel ruimte voor verbetering is', zo erkende FC Groningen-trainer Danny Buijs na de krappe overwinning in de residentieclub. Veelzeggend is dat het verschil tegen ADO werd gemaakt door een eigen goal van Shaquille Pinas.

'We voetballen soms goed, maar in de eindfase maken we dan verkeerde keuzes. Dat moet dus beter. Wellicht door een versterking, maar ook bij onze huidige spelers. We hebben ADO onnodig in de wedstrijd gelaten.'

Een mogelijke versterking is Abdou Harroui, die FC Groningen hoopt over te nemen van Sparta Rotterdam. De creatieve middenvelder is de beoogde vervanger van Ajdin Hrustic, die wordt begeerd door Eintracht Frankfurt. 'Een goede speler, anders doen we natuurlijk geen bod op hem. Het ligt bij Mark-Jan Fledderus (de technisch directeur van FC Groningen, red.), maar een speler met zulke kwaliteiten zouden we goed kunnen gebruiken. Ik wacht af.'

Op korte termijn kan Buijs zich nog niet vastklampen aan spelers die vanuit de ziekenboeg terugkeren. Vrijdagavond tegen FC Twente zullen Arjen Robben en Gabriel Gudmundsson opnieuw ontbreken en zal Patrick Joosten nog niet kunnen starten.

Buijs heeft al wel een idee waar FC Groningen staat, de absenties ten spijt. 'Zonder arrogant te willen klinken; we hebben wel laten zien dat we beter zijn dan ploegen aan de onderkant van de Eredivisie. Maar we zijn nog niet de ploeg die we waren. We zijn veel basisspelers kwijt en dan begin je op een lager niveau. Het zal dus moeten groeien.'

Transferupdates
Overigens heeft Groningen inmiddels een tweede bieding van Frankfurt op Hrustic afgewezen. Fledderus laat aan VI weten dat het bod wel dichter in de buurt is komen te liggen van wat de noorderlingen beogen, maar dat het nog niet goed genoeg is. Inzake Harroui is er nog steeds sprake van een verschil tussen vraag en aanbod. 'Mocht dat zo blijven, dan hebben we ook andere kandidaten', aldus Fledderus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.