Buijs baalt stevig van opstootje en haalt uit naar Becker

Reacties

FC Groningen-coach Danny Buijs snapt niets van het gedrag van zijn eigen spelers én die van ADO Den Haag bij het opstootje vlak voor rust in het gewonnen thuisduel (1-0). De coach verbaasde zich vooral over Sheraldo Becker.

Buijs baalt stevig van opstootje en haalt uit naar Becker

Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan bij het duel tussen FC Groningen en ADO Den Haag. Nasser El Khayati maakte een overtreding op Ludovit Reis. De actie van El Khayati leek sterk op een natrappende beweging, waarna Deyovaisio Zeefuik een duw in de rug van de ADO-spelmaker gaf. Vervolgens vlogen meerdere spelers elkaar in de haren, waarna Buijs het veld betrad en de boel probeerde te sussen. 'Ik heb het ook tegen de scheidsrechter gezegd: mijn enige intentie was om de spelers uit elkaar te halen. Niemand zit te wachten op twee of drie rode kaarten', zei Buijs voor de camera's van FOX Sports.

Terwijl Buijs zijn spelers rustig probeerde te houden, kreeg de coach van FC Groningen zelf nog een trap op zijn kuit van Becker. 'Dan heb je ook een tabletje nodig hoor, als je dat doet. Die voelde ik goed. Het slaat helemaal nergens op', aldus Buijs, die ook geen goed woord over had voor het gedrag van zijn eigen spelers. 'Nasser maakt een overtreding. Hij is geen jongen die bewust iemand wil blesseren. De scheidsrechter fluit ook gewoon dus er hoeft helemaal niets te gebeuren. Maar dan zie je ineens koppen tegen elkaar en jongens die compleet doordraaien. Voor hetzelfde geld stuurt de scheidsrechter je eruit en zit je een paar weken op de tribune.'

Hersenloze jongens
Hoofdrolspeler El Khayati blikte na afloop ook kort terug op het voorval: 'Ik probeerde de bal terug af te pakken, maar het leek daardoor misschien alsof ik natrapte. Het is ook gewoon een overtreding en geel voor mij, maar dat Zeefuik daarna máár geel krijgt, snap ik niet', verwijst hij naar de forse duw in de rug.

Zeefuik zelf vond ook dat hij te snel reageerde: 'Ik zag dat mijn teamgenoot werd nagetrapt. Op dat moment dacht ik niet na en ik heb later ook mijn excuses aangeboden. Als je met 1-0 voor staat, moet je geen opstootje veroorzaken. Daar moet ik mee uitkijken. De trainer zei in de rust ook dat we hersenloze jongens zijn', zei de vleugelverdediger met een lach. 

'El Khayati mag blij zijn dat hij geen rode kaart kreeg'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.