Buffon wordt niet gemist bij defensief ijzersterk Juventus

Juventus blijft koploper Napoli achtervolgen. Een doelpunt van Douglas Costa was maandagavond voldoende voor een magere overwinning van de landskampioen op Genoa: 1-0.

De ploeg van Massimiliano Allegri zorgde dus niet voor spektakel, maar het is vooral de defensieve zekerheid die opvalt bij Juve. De Oude Dame gaf ook tegen Genoa nauwelijks iets weg en heeft in zijn laatste twaalf officiële wedstrijden (alle competities) slechts één doelpunt tegen gekregen. In eigen huis heeft Juve inclusief de wedstrijd tegen Genoa al zeven duels op rij een clean sheet weten te houden.

Juve bewijst hiermee dat Gianluigi Buffon niet onmisbaar is. De doelman is sinds begin december geblesseerd en ook tegen Genoa stond Wojciech Szczesny weer onder de lat. Hij zag Juve maandagavond goed beginnen en Genoa-keeper Mattia Perin voorkwam een vroege openingstreffer van Miralem Pjanic uit een vrije trap. Na een kwartier kwam Juve alsnog op voorsprong: Douglas Costa tikte een lage voorzet van Mario Mandzukic van dichtbij langs de kansloze Perin.

Douglas Costa maakte zijn tweede competitietreffer van dit seizoen.

Voor de doelman betekende dit zijn eerste tegengoal sinds 415 minuten en Perin moest kort na de openingstreffer ingrijpen toen Pjanic het nog eens probeerde. Juve was duidelijk de betere ploeg en Genoa kreeg in de eerste helft maar één kansje om te scoren. Diego Laxalt schoot op aangeven van Adel Taarabt over en daarom ging Juve met een nipte voorsprong rusten. In de tweede helft probeerde de thuisploeg de marge snel te verdubbelen en de erg actieve Pjanic schoot net naast.

Op aangeven van Stephan Lichtsteiner leek Gonzalo Higuaín even later alsnog de 2-0 binnen te tikken, maar verdediger Armando Izzo voorkwam dit met een spectaculaire ingreep. Het was eenrichtingsverkeer en omdat Genoa niet echt leek te geloven in een positief resultaat, kwam de zege van Juve geen moment in gevaar. Een tweede doelpunt bleef wel uit voor de slordige thuisploeg, waardoor Douglas Costa de matchwinner werd. Juve heeft nu weer een puntje minder dan Napoli en speelt zaterdag uit tegen Chievo Verona.