'Buffon tekent na het weekend contract bij PSG'

Reacties

Gianluigi Buffon staat voor een overstap naar Paris Saint-Germain. De veertigjarige doelman gaat volgens verschillende gezaghebbende media maandag zijn handtekening zetten in Parijs.

'Buffon tekent na het weekend contract bij PSG'

Het zal even wennen zijn voor Buffon, die de afgelopen zeventien jaar de clubkleuren van Juventus verdedigde. In totaal speelde Buffon liefst 656 officiële duels voor De Oude Dame en werd hij onder meer negen keer kampioen van Italië. Voor het nationale elftal van Italië is hij recordinternational met liefst 176 interlands achter zijn naam.

Halverwege mei maakte Buffon bekend dat hij zijn grote liefde ging verlaten. Ondanks zijn veertigjarige leeftijd wilde hij nog geen afscheid van het voetbal nemen. PSG biedt Buffon nu de mogelijkheid om nog een jaar toe te voegen aan zijn imposante carrière.

Zowel La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport, de twee meest gezaghebbende media in Italië, als Le Parisien meldt dat Buffon maandag tekent bij PSG. In Parijs zou er een contract voor één seizoen met een optie op nog een jaar klaarliggen voor Buffon, die een salaris van vier miljoen euro per jaar tegemoet kan zien.

De presentatie van Buffon in Parijs is gepland op maandag, omdat het dan precies twaalf jaar geleden is dat de doelman wereldkampioen werd met Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.