Buffon heeft spijt van vertrek bij PSG: 'De grootste fout van mijn carrière'

Reacties

Gianluigi Buffon heeft spijt van zijn vertrek bij Paris Saint-Germain. De 45-jarige doelman keerde na een jaar weer terug naar Juventus omdat hij geen trek had om had tweede viool te spelen achter Alphonse Aréola, maar noemt dat nu 'waarschijnlijk de grootste fout' van zijn carrière.

Buffon heeft spijt van vertrek bij PSG: 'De grootste fout van mijn carrière'
© Pro Shots

Buffon verruilde Juventus in 2018 na zeventien jaar trouwe dienst voor PSG, waar hij tussen basis en bank pendelend tot 25 officiële duels kwam. Na zijn eerste seizoen kreeg Buffon van de clubleiding te horen dat hij niet op een vaste basisplaats kon rekenen. 'Ze zeiden: "Gigi, we zijn heel blij met je, maar je zal geen basisspeler zijn in de Champions League. Aréola gaat spelen". Ik vond dat niet terecht', blikte Buffon terug op zijn vertrek uit Parijs op het YouTube-kanaal van voormalig topspits Christian Vieri.

'Het was een kwestie van respect', verklaarde Buffon zich nader. 'Hoe kan je nou in maart tegen iemand zeggen dat hij komend seizoen niet gaat spelen. Wat zijn dat voor spelletjes? Dat past niet in topsport.' En dus keerde de levende legende terug naar Turijn, om als stand-in van Wojciech Szczesny te fungeren. Die rol zou de Italiaanse goalie nog twee seizoenen bekleden, voordat hij in 2021 terugkeerde bij zijn jeugdliefde Parma in de Serie B, waar hij nu op 45-jarige leeftijd nog altijd onder de lat staat.

© Pro Shots

Achteraf was Buffon graag langer in Parijs gebleven. 'Ik heb bij PSG de mooiste tijd van mijn leven gehad. Na twee maanden voelde ik me helemaal thuis. Ik sprak Frans, praatte met de mensen op de straat. En als ik een vrije dag had, pakte ik een Uber en ging ik in mijn eentje naar een museum. Los van mijn status als profvoetballer op het hoogste niveau, was ik een tevreden man, het was de mooiste ervaring van mijn leven. Zelfs vandaag nog vragen mijn kinderen aan mij waarom we uit Parijs zijn vertrokken.'

Ook in voetballend opzicht genoot Buffon in Parijs. 'Het niveau van het voetbal bij PSG zal ik nooit in mijn leven weer zien. We zeiden tegen elkaar dat we de Champions League zouden winnen, omdat we sterker waren dan de rest. Maar we verpestten alles', doelt hij op de uitschakeling tegen Manchester United in de achtste finale. 'Los van De Gea, Lukaku en Rashford kwamen ze met een ploeg vol kinderen naar Parijs. Daar heb ik waarschijnlijk het meeste spijt van in mijn carrière, want we hadden een megasterk team.'

Bekijk hier al onze video's
Meer G. Buffon
Meer over G. Buffon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.