Brons voor Nigeria en Troost-Ekong na frommelgoal

Nigeria heeft bij het toernooi om de Afrika Cup de strijd om de derde plaats gewonnen van Tunesië. Zo kan Haarlemmer William Troost-Ekong toch nog met opgeheven hoofd naar huis na de zo pijnlijke uitschakeling tegen Algerije.

Tunesië
Tunesië
0 - 1
Nigeria
Nigeria

De nederlaag in de halve finale was enorm zuur voor Nigeria. Riyad Mahrez scoorde in de 95ste minuut uit een vrije trap en de Manchester City-ster knalde zijn land zo naar de finale (2-1). Eerder in de wedstrijd had Troost-Ekong al een eigen doelpunt gemaakt.

De verdediger van Udinese stond woensdagavond in Caïro opnieuw aan de aftrap. Op papier was Nigeria de favoriet, met smaakmakers als Alex Iwobi en Ahmed Musa. De in Europa uit beeld verdwenen Odion Ighalo (op de foto na zijn goal in de halve finale) eiste de hoofdrol op. De van Watford naar China vertrokken spits frommelde de bal in de derde minuut al in het doel na geklungel in de Tunesische defensie, waarbij doelman Moez Ben Cherifia de bal niet onder controle kreeg.

Tunesië slaagde er vervolgens amper in het Nigeriaanse doel onder vuur te nemen, er was slechts één schot op doel. Nigeria bleef vrij makkelijk overeind in de teleurstellende wedstrijd. De vraag is nu nog wie de titel pakt in Egypte. Senegal en Algerije treffen elkaar vrijdag om 21.00 uur bij de eindstrijd.