Brobbey helpt penalty om zeep en schiet de bal het stadion uit

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Brobbey helpt penalty om zeep en schiet de bal het stadion uit
© Pro Shots

• Brian Brobbey kreeg vrijdagavond dé kans om Jong Ajax op een 0-1 voorsprong te zetten op bezoek bij Almere City FC. De spits die volgend seizoen voor RB Leipzig speelt, mocht aanleggen vanaf elf meter. Dat pakte echter niet helemaal uit zoals hij dat gehoopt had...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

SC Cambuur veroverde vorige week de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De Leeuwarder formatie werd voor het duel met De Graafschap extra in het zonnetje gezet. De Doetinchemse gasten vormden een erehaag voor de spelers van Cambuur, die bovendien voor eigen publiek op vuurwerk werden getrakteerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'In de drie maanden daarna werd ik wel eens schreeuwend wakker in de nacht.'
• Andriy Shevchenko heeft nog lang slapeloze nachten gehad nadat hij in 2005 een 3-0 voorsprong weggaf met AC Milan in de Champions League-finale tegen Liverpool. Uiteindelijk gingen de Rossoneri in Istanbul na penalty's onderuit tegen The Reds. 'Soms denk ik er nog steeds wel eens aan terug. Ik weet dat veel van mijn teamgenoten de wedstrijd nooit meer terug willen zien. Liverpool gaf niet op. Ze verdienen de credits daarvoor', zegt de bondscoach van Oekraïne in gesprek met Corriere della Sera over die avond in Istanbul.

José Mourinho is weer onder de pannen! Anderhalve week na zijn ontslag bij Tottenham Hotspur is The Special One een contract overeengekomen met The Sun, waarvoor hij columns gaat schrijven. De schoorsteen moet toch blijven roken, al zit Mourinho er warmpjes bij na al zijn afkoopsommen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De biografie van Michael Owen ligt al even in de winkel, maar een briljante anekdote daarin wordt nu pas gretig gedeeld op social media. De Engelse nationale ploeg dreigde zo'n anderhalf decennium geleden te worden opgehouden op een vliegveld in Moskou na een interland tegen Rusland. Door winterse omstandigheden was er vertraging ontstaan.

'Weet je wat John Terry zei? "Ik bel Roman Abramovich wel even"', verhaalt Owen. 'Hij zei meteen: "Roman, we zitten vast. Het kan uren duren, heb jij een oplossing?" Het belletje van de toenmalige Chelsea-aanvoerder sorteerde effect: 'Ik houd je niet voor de gek: binnen drie minuten begonnen de motoren van het vliegtuig te draaien.'

'Iedereen, ook zij die niet aan bod komen, weten dat de trainer gelijk heeft. Dat geeft hem autoriteit.'
Philipp Lahm blikt in gesprek met Die Zeit terug op zijn samenwerking met Pep Guardiola bij Bayern München. 

• Jürgen Klinsmann roept Thomas Tuchel op Timo Werner alle vertrouwen te blijven geven. De Chelsea-spits maakt in zijn eerste seizoen op Stamford Bridge nog niet altijd een overtuigende indruk, waarbij vooral enkele grote missers hem worden nagedragen. 'Weet je: Michael Jordan zei ook dat hij meer ballen heeft gemist dan dat hij er maakte. En voor Timo geldt ook dat je juist sterker wordt als je ook hebt gefaald', meldt Klinsmann in gesprek met ESPN FC. 'Hij is echt goed. Timo heeft een enorme drive en voelt goed aan waar de bal gaat belanden.'

• Wie maakte het eerste eigen doelpunt in Oranje? Ben Stom! Het is een grap met een lange baard, een van 116 jaar oud inmiddels. Zolang geleden is het dat het Nederlands elftal zijn eerste interland afwerkte en de pechduivel Stom bij z'n kladden greep. Oranje won die dag wel met 4-1 van België.

• Over naar de jarigen! De VI-felicitaties gaan naar Jeroen Verhoeven (41), Sam Lammers (24), Marc-André ter Stegen (29), Edwin de Graaf (41), John O'Shea (40), Franky Van der Elst (60), Thomas Schaaf (60) en Ronald Graafland (42).

• Het is deze vrijdag precies vier jaar geleden dat Vitesse de KNVB-beker veroverde. Dankzij twee goals van Ricky van Wolfswinkel beet AZ in het stof.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.