Brobbey gaat Kluivert en Van der Vaart achterna: 'Alles geven voor Ajax'

Reacties

Uitgerekend de vertrekkende Brian Brobbey maakte donderdagavond een zeer belangrijke goal voor Ajax, met zijn 1-2 tegen Lille trad hij in de voetsporen van niemand minder dan Patrick Kluivert. Na de wedstrijd reageerde de succesvolle spits op zijn glansrol.

Brobbey gaat Kluivert en Van der Vaart achterna: 'Alles geven voor Ajax'
© Pro Shots
Lille
Lille
1 - 2
Ajax
Ajax

Ajax beleefde een turbulente slotfase in Frankrijk, de Amsterdammers stonden drie minuten voor tijd nog op een achterstand. Dusan Tadic was vanaf de stip verantwoordelijk voor de 1-1 en Brobbey werd matchwinner met zijn winnende doelpunt. 'Dit is wat ik moet doen', was de nuchtere reactie van de spits bij RTL 7.

'Zolang ik bij Ajax speel, blijf ik alles geven', beloofde de negentienjarige spits, die na dit seizoen vertrekt. 'We kunnen nu met een goed gevoel naar de returnwedstrijd, we moeten ons best blijven doen en alles geven.' Ajax en Lille staan op 25 februari tegenover elkaar in Amsterdam, op het spel staat dan een ticket voor de achtste finale van de Europa League.

Met zijn goal treedt Brobbey in de voetsporen van niemand minder dan Patrick Kluivert. Brobbey is de jongste Ajacied die als invaller scoort in de knock-outfase van een Europese competitie sinds Kluivert in 1995 scoorde in de Champions League-finale tegen AC Milan. Ook Rafael van der Vaart was in het verleden als zeer jonge invaller (17) betrokken bij een goal, dat was in de eerste ronde van de strijd om de UEFA Cup in de wedstrijd tegen AA Gent (0-6).

Ten Hag
Brobbey hoeft overigens niet te vrezen voor zijn speelminuten, want na de wedstrijd verkondigde Ajax-trainer Erik ten Hag dat hij niet van plan is om Brobbey buiten de selectie te laten, puur omdat hij zijn contract niet wil verlengen. 'De beste spelers spelen en als wij Brobbey nodig hebben, dan speelt hij. We hopen dat hij tot minimaal het einde van het seizoen Ajax blijft helpen. Ja, minimaal, zoals ik het zeg.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.