Brobbey blikt terug op dé gemiste kans: 'Ik zag het net ook'

Reacties

Brian Brobbey baalt van de wijze waarop hij met de grootste kans is omgesprongen bij het duel tussen Ajax en AZ. De 21-jarige spits gaf na afloop toe dat hij het overzicht miste op het moment suprême.

Brobbey blikt terug op dé gemiste kans: 'Ik zag het net ook'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
AZ
AZ

Brobbey liet vlak voor rust na Ajax op voorsprong te zetten. Na voorbereidend werk van Davy Klaassen stuitte hij van dichtbij op Mathew Ryan, die gokte dat Brobbey met zijn rechter in de voor de spits linkerhoek zou gaan schieten. 'Ik denk dat ik de bal hoog en hard in de andere hoek had moeten schieten', zei Brobbey na het 0-0 gelijkspel bij het zien van de beelden tegenover ESPN.

Bij het zien van de herhaling zag Brobbey dat Ryan op het moment van schieten al naar de grond was gegaan. 'Ik zag het ook net. Ik keek eerlijk gezegd naar de bal en ik had ook naar de keeper moeten kijken. Ik moest gewoon rustig zijn voor de goal en dat was ik niet. Ik miste, ik kan er ook niets anders van maken. We speelden met spirit en hebben veel kansen gecreëerd. Uiteindelijk is het dan 0-0, dat is balen', aldus de aanvaller.

Vallen
In de rust van het duel tussen Ajax en AZ bracht Kenneth Perez ter sprake dat het opvallend was hoe vaak Brobbey ten val kwam bij het schieten. Dat was eerder al gebleken uit statistieken, zo kwam naar voren in onze podcast Scorebordjournalistiek. De Ajacied reageerde op de woorden van Perez: 'Ik val niet expres. Ik weet ook niet waarom ik val, maar hij heeft gelijk, ja.'

Positief voor Brobbey was dat hij voor de tweede keer op rij een wedstrijd volledig uitspeelde. Tot voor kort leek hij nog grote moeite te hebben om de negentig minuten vol te maken. Het roept de vraag op of de manier van trainen recent veranderd is. Brobbey ontkende dat: 'Na de training doe ik extra loopjes en ik ben ook veel in de gym bezig. Maar dat deed ik altijd al.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.