Brobbey bedankte voor aanbod Ten Hag: 'Ik moet slagen bij Ajax'

Reacties

Brian Brobbey heeft deze zomer een voorzichtige toenadering van Erik ten Hag afgeslagen. De twintigjarige spits werd gepolst door de Manchester United-manager, maar wilde maar één ding: terug naar Ajax. En daar is de Amsterdammer nog niet klaar.

Brobbey bedankte voor aanbod Ten Hag: 'Ik moet slagen bij Ajax'
© Pro Shots

De twintigjarige aanvaller vertelt in een openhartig en uitgebreid interview met Voetbal International weer volop te genieten. Hij is terug in Amsterdam. Bij zijn vrienden. Hij is thuis op De Toekomst, het Ajax-trainingscomplex waar hij van 2010 tot de zomer van 2021 rondliep.

Toen maakte Brobbey immers zijn veelbesproken transfervrije overgang naar RB Leipzig. Een half jaar later keerde hij terug, op huurbasis. Toen al liet hij duidelijk blijken niets liever te willen dan definitief terug naar Ajax, dat in de zomer uiteindelijk ruim zestien miljoen euro neerlegde voor het jeugdproduct dat gratis de deur uitliep.

Brobbey wil Ajax terugbetalen voor dat vertrouwen. En zelfs Ten Hag en grootmacht Manchester United konden die vastberadenheid niet aantasten. 'Ik wilde per se naar Ajax. Erik wilde ook met me samenwerken, appte een keertje of ik ervoor open stond, maar ik heb hem netjes bedankt. Ik wilde terug. Mijn vrienden hier, de speelstijl van Ajax, het was gewoon nog niet af. Ik moet hier eerst nog echt slagen als spits van Ajax 1. Zo voelde ook het afgelopen half jaar, toen ik op huurbasis hier speelde. Ik had daarna echt het gevoel: ik moet echt terug.’

Lees op VI PRO het hele interview met Brian Brobbey, die terugkijkt op de woelige periode die achter hem ligt. Ook richt hij zijn blik op de toekomst. 'Geloof me: over een paar jaar zorg ik voor een mooie transfersom. En dan heeft de club een mooie winst gemaakt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.