Britse topclubs leggen bom onder prijzengeldverdeling

Reacties

In Nederland is altijd veel te doen om de verdeling van de Eredivisie-gelden, maar in de Premier League is ook een strijd ontstaan. De Engelse topclubs hebben een bom gelegd onder de huidige afspraken, die per 2025 komen te vervallen.

Britse topclubs leggen bom onder prijzengeldverdeling
© Pro Shots

Volgens de Daily Mail willen de zes topclubs van de Premier League een radicale herstructurering van de verdeling ontketenen. Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea en Tottenham Hotspur zouden tientallen miljoenen euro’s extra op willen strijken. Dat zou dan ten koste gaan van de andere clubs in de Premier League.

Vooralsnog verdienen de clubs onderaan de ranglijst relatief gunstig ten opzichte van de topclubs. Vanaf het seizoen 2025/26 moet er echter een nieuwe regeling gemaakt worden. En juist de grote clubs zien kans om een grotere hap uit de prijzenpot te nemen.

Volgens de Big Six hebben ze het recht op meer gelden, omdat ze meer bijdragen aan de internationale groei van de Premier League. Komende dinsdag moeten alle clubs stemmen over de nieuwe verdeling. Vooralsnog lijkt het dat de topclubs en de overige teams in de competitie lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.