Briljante ingeving Te Vrede helpt NAC Breda van laatste plaats

Reacties

NAC Breda heeft na bijna drie maanden weer het zoet van de overwinning geproefd. De Brabanders deden dankzij de zege op Heracles Almelo de rode lantaarn van de hand.

Briljante ingeving Te Vrede helpt NAC Breda van laatste plaats
NAC Breda
NAC Breda
2 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Met de remises tegen Willem II en ADO Den Haag had NAC tekenen van herstel getoond. Trainer Mitchell van der Gaag waarschuwde op weg naar de thuiswedstijd tegen Heracles dat het gewonnen vertrouwen nog broos was. Het resultaat van FC Groningen van vrijdag tegen Excelsior was daarbij geen opsteker geweest aangezien NAC de dag van de wedstrijd begon als hekkensluiter.

In de openingsfase toonde de Bredase ploeg de bravoure, met Mikhail Rosheuvel als belangrijkste aanjager, om de pijnlijke situatie recht te zetten. In de 21ste minuut kreeg de thuisploeg de beloning voor de sterke start. Luka Ilic passeerde aan de zijkant Alexander Merkel en werd bij zijn opmars richting het Heracles-doel weinig in de weg gelegd. De Manchester City-huurling prikte van dichtbij de bal langs keeper Janis Blaswich, die er daarbij niet goed uitzag.

De treffer was een wake-up-call voor Heracles. De Almelose formatie nam het initiatief over van NAC, dat echter voor rust nauwelijks in de problemen kwam. Kristoffer Peterson was de enige die doelman Benjamin van Leer dwong tot ingrijpen. De Zweedse aanvaller was in de eerste helft ook het slachtoffer van een onbesuisde actie van Anouar Kali. De middenvelder, die bij FC Utrecht ook al eens flink in clinch lag met Peterson, ontsnapte met een gele kaart.

NAC ontsnapte niet aan de gelijkmaker. Voor de tweede helft keerde Heracles-trainer Frank Wormuth terug naar zijn vertrouwde opstelling met Adrián Dalmau als spits in plaats van de aanvallende middenvelder Jesper Drost. Na een uur vertaalde zich dat in de gelijkmaker. Brandley Kuwas trok vanaf rechts naar binnen en schoot met links raak.

Heracles ging op zoek naar meer. Peterson raakte de paal en Dalmau dwong Van Leer tot een redding. Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Mitchell te Vrede nam de bal aan met Dario Van den Buijs in zijn rug, draaide zich vrij en ramde de bal in het dak van het Heracles-doel. De winnende treffer tilde NAC weer over FC Groningen heen op de ranglijst.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Fortuna Sittard
34
9
7
18
50-80
-30
34
16
Excelsior
34
9
6
19
46-79
-33
33
17
De Graafschap
34
8
5
21
38-75
-37
29
18
NAC Breda
34
5
8
21
29-74
-45
23
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Eigenlijk was Te Vrede rijp voor een wissel bij NAC'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.