Briljante Hazard geeft Conte wat lucht bij Chelsea

Chelsea heeft maandagavond een broodnodige zege geboekt op West Bromwich Albion: 3-0. Eden Hazard was de grote man bij The Blues en deed zijn manager Antonio Conte daar een enorm plezier mee.

Chelsea ging zijn laatste twee Premier League-duels keihard onderuit tegen AFC Bournemouth (0-3) en Watford (4-1) en dus nam de kritiek op Conte flink toe. De Italiaan noemde zichzelf een ramp in het overtuigen van de clubleiding om nieuwe spelers aan te trekken, waardoor Chelsea naast bijvoorbeeld Alexis Sánchez, Alex Sandro en Virgil van Dijk greep.

Wie wel overkwam naar het blauwe gedeelte van Londen was Olivier Giroud. De Fransman maakte de overstap van Arsenal en begon tegen West Brom voor het eerst in de basis. Die primeur had hij in de twintigste minuut kunnen bekronen met een doelpunt, maar op aangeven van Hazard schoof hij de bal veel te zacht op doelman Ben Foster af.

Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid en was het wel raak. Hazard combineerde met Giroud dwars door de defensie van de bezoekers heen en schoot hard raak in de linkerhoek: 1-0. Het was de beloning voor een sterke fase van Chelsea, maar echt overtuigend was het spel van de regerend kampioen niet. Zo kreeg Jay Rodriguez in de openingsfase een behoorlijke kans en had Salomon Rondón een kwartier na rust de gelijkmaker voor het inschieten. Thibaut Courtois redde echter knap en hield zijn ploeg op de been.

Zes minuten na de misser van Rondón scoorde Victor Moses wel. Een hakje van invaller Álvaro Morata kwam via een West Brom-been voor de voeten van de Nigeriaan terecht, waarna de rechtspoot zijn tweede competitiedoelpunt van het seizoen maakte: 2-0. Twintig minuten voor tijd zorgde Hazard met zijn tweede van de avond voor de beslissing. De Belg kwam naar binnen en verraste Foster door hard uit te halen in de korte hoek.

Door de 3-0 zege op West Brom gaat Chelsea weer over Tottenham Hotspur heen op de Premier League-ranglijst. The Blues hebben nu 53 punten, één minder dan nummer drie Liverpool en drie minder dan Manchester United. West Brom blijft hekkensluiter met twintig punten en heeft nu een achterstand van vijf punten op nummer negentien Stoke City.