Briljante Coutinho en Salah bezorgen Liverpool klinkende zege

Liverpool heeft zondag in de Premier League een ruime zege op AFC Bournemouth geboekt. Smaakmakers Philippe Coutinho en Mohamed Salah hadden ieder met een fraai doelpunt een belangrijk aandeel in de 0-4 winst.

Bournemouth bood aardig weerstand tegen het elftal van Jürgen Klopp, maar de individuele klasse van Liverpool was de thuisploeg te machtig. In de elfde minuut loste Coutinho al een waarschuwingsschot, maar zijn vrije trap eindigde op de paal. Acht minuten later mikte de Braziliaan wel raak na een heerlijke solo.

Binnen het half uur moest Bournemouth-doelman Asmir Begovic alweer graaien. Na goed werk van Georginio Wijnaldum en Roberto Firmino uit een corner kopte Dejan Lovren binnen. Vijf minuten voor rust leek de gastheer iets terug te doen, maar de doorgebroken Jermain Defoe schoot op de paal.

Liverpool scoorde juist wel vlak voor de onderbreking. Salah miste eerst een grote kans, maar herstelde zich rap. De Premier League-topscorer (nu op veertien goals) stuurde Charlie Daniels en Nathan Aké het bos in en schoot keurig raak (zie video). Dat betekende het twintigste doelpunt van de Egyptenaar sinds zijn komst van AS Roma in de zomer.

In de tweede helft was het wachten op het offensief van Bournemouth, maar The Cherries waren aanvallend onmachtig: alleen Defoe testte Liverpool-goalie Simon Mignolet. In de 66ste minuut maakte Firmino een einde aan alle illusies van Bournemouth. De spits bekroonde de uitstekende voorzet van Coutinho en zijn eigen dito loopactie met een rake kopbal.

Na de vierde treffer speelde Liverpool, waar Adam Lallana als invaller zijn rentree maakte na blessureleed, het duel simpel uit. Daardoor klimmen The Reds naar plaats vier, met een voorsprong van één punt op Arsenal en een achterstand van vier punten op Chelsea.