Brighton vernedert West Ham in eigen stadion

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft vrijdagavond een nieuwe Premier League-speelronde geopend met een ruime overwinning op West Ham United: 0-3. The Seagulls vestigen zich hierdoor in ieder geval voor even in de middenmoot van Engeland, terwijl de Londenaren hun tegenvallende seizoen voortzetten.

Brighton vernedert West Ham in eigen stadion

Bij de bezoekers was er een basisplaats voor Davy Pröpper, terwijl doelman Mathew Ryan zoals gebruikelijk de voorkeur kreeg boven Tim Krul. In de Premier League staan de ploegen in het rechterrijtje erg dicht op elkaar, zo ook Brighton en West Ham. Beide ploegen stonden voor het duel op acht punten.

In de eerste helft nam Brighton het heft stevig in handen. Nog voor de rust stond er namelijk een 0-2 stand op het scorebord. De openingstreffer kwam op naam van Glenn Murray, de aanvaller kopte eenvoudig raak. Vlak voor de pauze drukte José Izquierdo West Ham nog dieper in de problemen. De ex-speler van Club Brugge sneed naar binnen en knalde raak in de verre hoek.

De formatie van Slaven Bilic slaagde er niet in om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Sterker nog, het duel eindigde in een nog groter fiasco. Na een overtreding van Pablo Zabaleta op Murray wees Martin Atkinson gedecideerd naar de stip. De spits nam zelf plaats achter de bal en faalde niet: 0-3.

Groot feest bij Brighton na de derde treffer tegen West Ham.
Groot feest bij Brighton na de derde treffer tegen West Ham.

Voor The Hammers valt de seizoenstart erg tegen. Deze zomer werden Marko Arnautovic, Javier Hernández, Zabaleta en doelman Joe Hart met torenhoge verwachtingen naar Londen gehaald, maar tot dusver bezet West Ham de zeventiende plaats op het hoogste Engelse voetbaltoneel. De druk op de Kroatische manager wordt met de week groter.

In de volgende speelronde gaan de Londenaren op bezoek bij hekkensluiter Crystal Palace. Voor dit duel staat nog een League Cup-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur op de rol. Op zaterdag 4 november wacht een thuisduel met Liverpool. Voor Brighton staan er cruciale weken voor de deur. Het team van Pröpper speelt in de komende drie wedstrijden namelijk tegen Southampton, Swansea City en Stoke City. Ook deze drie ploegen zijn onderdeel van de nek-aan-nek-race in het rechterrijtje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.