Brighton geeft Jahanbakhsh ondanks dramatische cijfers nog niet op

Reacties

Als topscorer van de Eredivisie voegde Alireza Jahanbakhsh zich bij Brighton & Hove Albion, maar zijn eerste seizoen in Engeland werd er een om snel te vergeten. De Iraniër krijgt echter het vertrouwen van zijn manager.

Brighton geeft Jahanbakhsh ondanks dramatische cijfers nog niet op

21 keer scoorde hij vorig seizoen in het shirt van AZ. Het leverde hem een mooie stap naar de Premier League op en de bankrekening van de Alkmaarders werd flink gespekt. Brighton betaalde bijna twintig miljoen euro om Jahanbakhsh naar de kustplaats te halen.

Nu het seizoen bijna is afgelopen vormen de cijfers een pijnlijke conclusie van een mislukt debuutseizoen. Jahanbakhsh speelde maar drie volledige wedstrijden in de Premier League, kwam niet tot scoren en leverde geen assist.

Net als in zijn laatste jaar bij AZ wordt Jahanbakhsh door Brighton vooral ingezet als flankspeler, maar de in Iran geboren aanvaller faalt op de belangrijke gebieden. Zo is het succespercentage van zijn dribbels met 25 procent bizar laag en is ook zijn nauwkeurigheid in de passing niet te vergelijken met die van in zijn tijd in de Eredivisie.

Het seizoen van Alireza Jahanbakhsh

Competitie Basisplaats Wissel in Wissel uit Speelminuten
Premier League 11 7 8 955
FA Cup 4 0 3 328
League Cup 1 0 0 90

Afgelopen zondag kreeg Jahanbakhsh weer eens een kans in de basisopstelling. Op bezoek bij Arsenal veroorzaakte de ex-speler van NEC en AZ echter al vroeg in de wedstrijd een penalty. In de rust werd Jahanbakhsh in de kleedkamer gehouden en kon zijn wedstrijd opnieuw als mislukt beschouwd worden.

Manager Chris Hughton leeft mee met Jahanbakhsh, die dit seizoen niet altijd de kans kreeg om te werken aan zijn vorm en ritme. 'Je kunt zeggen dat veel spelers die niet kunnen wennen in hun eerste seizoen, mogelijk wel hadden gedaan als ze meer hadden gespeeld. Maar voor mij is het ook lastig om de balans te bewaken tussen wat goed is voor het team en wat goed is voor de speler.'

Toch schrijft Hughton Jahanbakhsh niet af. 'Ik weet zeker dat we meer van hem gaan zien in het komende seizoen.' Jahanbakhsh tekende een contract tot medio 2023 bij Brighton, dat inmiddels zeker is van handhaving in de Premier League. Voor Jahanbakhsh wacht dus een nieuwe kans op het hoogste niveau van Engeland, de vraag is of het volgend seizoen wel lukt voor de voetballer die zo populair werd in Nijmegen en Alkmaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Meer Jahanbakhsh
Meer over Jahanbakhsh
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.