Brighton-beul haalt uit naar arrogant Arsenal: 'Ze kregen wat ze verdienden'

Na de pijnlijke uitglijder (2-1) richtte Arsenal de giftige pijlen op Neal Maupay. De aanvaller van Brighton & Hove Albion was het mikpunt na het nieuwe Londense leed.

Na 94 minuten en 26 seconden deelde Maupay een keiharde klap uit. Zijn fraaie treffer maakte de dramatische Arsenal-middag compleet. De matchwinner kreeg het na het laatste fluitsignaal aan de stok met onder anderen Matteo Guendouzi.

Maupay had geen goed woord over voor de reactie van The Gunners. 'De Arsenal-spelers moeten misschien leren soms nederig te zijn. Ze hebben in de eerste helft veel gepraat en ook na rust na de voorsprong. Ze hebben gekregen wat ze verdienden.'

Dat de Arsenal-woede zich richtte op Maupay was mogelijk niet alleen ingegeven door diens late goal. De aanvaller was ook betrokken bij het moment dat Bernd Leno ogenschijnlijk zwaar geblesseerd raakte. Na een duel met de Brighton-spits kwam de Duitse doelman verkeerd terecht.

Maupay leefde mee. 'In de rust ben ik naar Arsenal-manager Mikel Arteta gegaan om mijn excuses aan te bieden. Ik had nooit de bedoeling hem te blesseren, ik ging alleen voor de bal. Het is voetbal, er is contact. Ik hoop dat hij snel herstelt.'

Onacceptabel
Arteta nam Maupay niets kwalijk. 'Het was te ver weg voor me, ik kon het niet goed zien. Maar ik geloof altijd dat spelers nooit de intentie hebben iemand te blesseren en ik ben zeker dat hij die intentie niet heeft gehad.'

De Spaanse manager erkende dat de nederlaag hard binnenkwam. 'Het is onacceptabel in die zin dat we hebben verloren. Vanwege het feit dat we zoveel kansen misten, vanwege het feit dat we Brighton een goal hebben geschonken en vanwege het feit dat we niet voor een tweede doelpunt gingen. Het is een uitdaging voor iedereen bij deze club om iets weer op te bouwen dat passend is bij de club die we vertegenwoordigen.'