Brenet moet in oude rol aanval City tegenhouden

Reacties

1899 Hoffenheim wordt in de aanloop naar het eerste thuisduel in de Champions League geplaagd door blessureleed. Joshua Brenet lijkt dinsdag een deel van de oplossing, waar kersverse debutant Justin Hoogma dat juist niet lijkt te zijn.

Brenet moet in oude rol aanval City tegenhouden

De twintigjarige Hoogma maakte zaterdag, ruim een jaar na zijn vertrek bij Heracles Almelo, zijn debuut in de Bundesliga. Het werd geen gelukkige eerste kennismaking, want RB Leipzig keerde mede door het niet overtuigende optreden van Hoogma met de punten huiswaarts na het bezoek aan 1899 Hoffenheim (1-2).

Die verloren wedstrijd heeft Nagelsmann ook aan het denken gezet. Het is daarom de vraag of Hoogma dinsdag opnieuw een basisplaats krijgt en zo zijn debuut kan maken in de Champions League.

De Hoffenheim-trainer liet zich een dag voor het duel van dinsdag niet in zijn kaarten kijken. 'Er zullen elf spelers op het veld staan, die verantwoordelijk zijn voor het verdedigen van het doel. Het is mij te simpel om alleen over de defensie te spreken. Het gaat erom dat de drie aanvallers van Man City niet te veel ruimte krijgen om één tegen één te spelen.'

Het is wel duidelijk dat Nagelsmann voor het duel met Manchester City worstelt met zijn defensie. Blessureleed – Kasim Adams, Kevin Vogt, Benjamin Hübner, Havard Nordtveit en Ermin Bicakcic zijn niet beschikbaar – hebben zijn opties beperkt. Het experiment met de drie overgebleven centrale verdedigers Kevin Akpoguma, Hoogma, Stefan Posch tegen Leipzig was geen onverdeeld succes.

Waarschijnlijk kiest Nagelsmann er daarom voor om Hoogma te slachtofferen en aan te treden met een viermansdefensie; Pavel Kaderabek, Posch, Akpoguma en Brenet. Dat betekent ook een andere rol voor Joshua Brenet. De tweevoudig Oranje-international, die twee weken geleden vanwege een disciplinaire straf de start van Champions League miste, staat bij Hoffenheim in zijn rol als wingback meer op het middenveld. Voor het duel met City moet de voormalig PSV'er dan ook weer de oude stiel van linksback oppakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.