Brazilië wint bij start veelbesproken Copa van gehavend Venezuela

Reacties

Brazilië heeft het openingsduel van de strijd om de Copa América gewonnen. Tegen het door coronaperikelen flink gehavende Venezuela werd het 3-0. Neymar poetste zijn toch al fraaie cijfers nog wat verder op.

Brazilië wint bij start veelbesproken Copa van gehavend Venezuela
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
3 - 0
Venezuela
Venezuela

Wekenlang ging het over het al dan niet doorgaan van het toernooi. Eerst haakte Colombia af en daarna zag ook Argentinië het niet meer zitten als gastheer van het evenement te fungeren. Die twee landen zouden dat aanvankelijk samen doen, maar de coronacrisis in Zuid-Amerika schopte die plannen in de war.

Dat het eveneens flink door de pandemie getroffen Brazilië het stokje overnam, zorgde in binnen- en buitenland al voor ophef. Uiteindelijk moest er een rechter aan te pas komen om groen licht te geven. En in aanloop naar het openingsduel werd opponent Venezeula dan ook nog eens flink getroffen. Bondscoach José Peseiro riep voor de zekerheid liefst vijftien extra spelers op.

Met slechts zeven spelers van de toegestane twaalf spelers op de bank zat een stunt er geen moment in voor de gasten. Halverwege het eerste bedrijf frommelde Marquinhos de 1-0 op het scorebord na een corner.

Neymar volgde het voorbeeld van zijn PSG-ploeggenoot en gooide na ruim een uur het duel in het slot. Een benutte strafschop betekende zijn 67ste goal voor Brazilië in 106 interlands. Daarmee is hij nog maar tien goals verwijderd van de levende legende Pelé, de topscorer aller tijden. Met een fraaie assist had Neymar vervolgens ook nog een aandeel in de 3-0. Hij bood Gabriel Barbosa na een uitstekende actie, waarbij hij de uitstormende keeper passeerde, een niet te missen kans. Bij die stand bleef het.

Vannacht volgt in Groep B het volgende duel. Het eveneens met coronaperikelen kampende Colombia neemt het dan op tegen Ecuador. Met de zege op zak kan titelverdediger Brazilië de volgende ronde gek genoeg al bijna niet meer ontgaan. Van de vijf ploegen in de poule gaan er immers vier naar de volgende ronde.

Copa América

Stand Groep A Copa América 2021 Brazil

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
4
3
1
0
7-2
+5
10
2
Uruguay
4
2
1
1
4-2
+2
7
3
Paraguay
4
2
0
2
5-3
+2
6
4
Chili
4
1
2
1
3-4
-1
5
5
Bolivia
4
0
0
4
2-10
-8
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.