Brazilië toont in tweede helft klasse tegen armetierig Rusland

Brazilië heeft vrijdagavond afgerekend met Rusland. Het gastland van het WK komende zomer werd in de tweede helft weggetikt door de Zuid-Amerikanen (0-3).

Gabriel Jesus en Casemiro deelden in de openingsfase enkele speldenprikken uit, maar echt gevaarlijk waren de Braziliaanse pogingen niet te noemen. Na ruim een half uur spelen lieten de Russen van zich horen. Aleksandr Samedov haalde uit van buiten het strafschopgebied en bezorgde Alisson de nodige problemen, maar de sluitpost van AS Roma kon een doelpunt voorkomen. Vlak voor rust leek Aleksey Miranchuk op aangeven van ex-Feyenoorder Fedor Smolov zelfs de openingstreffer te produceren, maar hij schoot de bal nipt over.

In de tweede helft toonde Brazilië een compleet ander gezicht. De bezoekers gingen op jacht naar de treffer en waren via Barcelona-middenvelder Paulinho direct gevaarlijk. In de 53ste minuut werkte verdediger Miranda eenvoudig de bal uit de rebound binnen, waardoor de 0-1 een feit was. Tien minuten later leek het duel al beslist, want de sterkere bezoekers kregen een strafschop. Een overtreding van Aleksandr Golovin werd bestraft en Philippe Coutinho benutte het buitenkansje: 0-2.

Enkele minuten later was Brazilië weer trefzeker. Paulinho kon de bal op aangeven van Willian in het lege doel koppen. De Barça-speler kan uitstekende cijfers overleggen, want hij bracht met de treffer zijn totaal op zeven doelpunten in de laatste dertien duels voor Brazilië. Ook gaf hij hierin drie assists. Een flinke afstraffing voor de Russische ploeg lag op de loer, maar de spelers van bondscoach Tite namen na het derde doelpunt gas terug, waardoor er aan de stand niks meer veranderde.

Beide landen hebben weinig te klagen gehad over de loting voor het eindtoernooi van komende zomer. De Russen treffen in Groep A Saoedi-Arabië, Egypte en Uruguay. Brazilië treft in Groep E Zwitserland, Costa Rica en Servië.