Braziliaanse politie pakt zes Boca Juniors-spelers op

Reacties

Zes spelers van Boca Juniors zijn woensdag enige tijd vastgehouden door de Braziliaanse politie. De twee kampen hadden een confrontatie na de controversiële zege van Atlético Mineiro in de achtste finale van het toernooi om de Copa Libertadores.

Braziliaanse politie pakt zes Boca Juniors-spelers op
© Pro Shots
Atlético Mineiro
Atlético Mineiro
ns
0 - 0
Boca Juniors
Boca Juniors

Twee Boca-spelers werden vastgehouden voor beschadiging van eigendommen en werden vrijgelaten na betaling van 3000 Braziliaanse real (zo'n 490 euro), staat in een statement van de politie. Vier ploeggenoten zaten vast voor fysiek en verbaal geweld. Ze kwamen vrij met de afspraak dat ze nog voor de rechter zullen verschijnen. Onbekend is om welke spelers het gaat.

Atlético Mineiro zou de borgsommen hebben geregeld, meldt de Braziliaanse club in een statement. Daarna hebben de Argentijnen het geld aan hun tegenstander betaald.

Op beelden is te zien dat spelers van Boca Juniors, zesvoudig winnaar van het toernooi, met dranghekken dreigen en voorwerpen gooien naar de Braziliaanse agenten in de catacomben van Estádio Governador Magalhães Pinto. Voormalig Manchester United-speler Marcus Rojo pakte er zelfs een brandblusser bij, die hij uiteindelijk niet gebruikte. De politie zette traangas in.

De woede barstte los na winst van Atlético Mineiro in de strafschoppenreeks en door VAR afgekeurde goals van Boca Juniors in zowel de heen- als terugwedstrijd en Atlético-president Sérgio Coelho langs de kleedkamer van Boca ging.

Atlético Mineiro, dat de Copa Libertadores één keer won, wacht in de kwartfinales een dubbele ontmoeting met Boca Juniors' rivaal River Plate, viervoudig winnaar van het toernooi. Ook Flamengo, São Paulo, Palmeiras, Barcelona SC (Ecuador) en de winnaars van Cerro Porteño - Fluminense en Olimpia - Internacional zullen in de kwartfinales spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.