'Brandweerman' Amrabat maakt direct veel indruk op Engelse media

Reacties

Sofyan Amrabat heeft bij zijn basisdebuut voor Manchester United in het League Cup-duel met Crystal Palace een positieve indruk achtergelaten op Engelse media. De Marokkaans international, die als linksback speelde, kreeg hoge beoordelingen in de kranten.

'Brandweerman' Amrabat maakt direct veel indruk op Engelse media
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

Amrabat maakte op Old Trafford zijn opwachting als linksback, maar kon in die rol veelvuldig opschuiven naar het middenveld. United-manager Erik ten Hag was zeer te spreken over de inbreng van de ex-speler van FC Utrecht en Feyenoord en Engelse media waren onder de indruk van het spel van Amrabat.

'Samen met Mason Mount biedt Amrabat Ten Hag wellicht de sleutel tot succes op het middenveld', stelt Manchester Evening News. 'Amrabat is een middenvelder die overal op het veld brandjes blust en voorop gaat in de strijd. Amrabat zette nu zijn fysieke kracht in om directe tegenstander Jeserun Rak-Sakyi uit te schakelen en zorgde voor rust aan de bal als hij het middenveld in dribbelde.'

Amrabat, die zelf sprak van een 'perfecte avond', kreeg een 7 van Manchester Evening News. Daily Mail beoordeelde de laatste zomeraanwinst van United met een 8. Alleen Casemiro kreeg een hoger cijfer van het dagblad. 'Amrabat stars for United', schreef Daily Mail over het eerste optreden van de Marokkaans international op Old Trafford.

'Amrabat was een van de zeven nieuwe spelers in het United-elftal en startte als linksback, maar hij dook over het hele veld op. Alleen niet het doel... Zijn dominante spel biedt nog voldoende gespreksstof tot aan de nieuwe ontmoeting op Old Trafford tussen United en Crystal Palace, komende zaterdag in de Premier League', aldus Daily Mail.

The Guardian heeft hoge verwachtingen van een samenwerking tussen routinier Casemiro en Amrabat op het middenveld van United. 'Op de momenten dat Casemiro en Amrabat tegen Crystal Palace naast elkaar op het middenveld stonden, was het elftal van Ten Hag in balans. Ze straalden samen een zeker vakmanschap uit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.