Brands trekt dertig miljoen euro uit voor komst Kean

Reacties

Moise Kean verruilt Juventus met onmiddellijke ingang voor Everton. De negentienjarige spits tekent een contract voor vijf seizoenen op Goodison Park. Met zijn transfer is volgens Engelse en Italiaanse media minstens dertig miljoen euro gemoeid.

Brands trekt dertig miljoen euro uit voor komst Kean

Kean pakte dinsdag zijn koffers en verliet het trainingskamp van Juventus om zijn overstap af te ronden. De clubs spraken op dat moment nog over de details van zijn transfer naar Engeland. Juventus wilde een terugkoopregeling opnemen in het contract: of dat ook daadwerkelijk is gebeurd is niet duidelijk.

Kean maakte in het seizoen 2016/17 op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Juventus. In totaal kwam hij dat seizoen tot vier wedstrijden en één doelpunt. Het jaar erop verhuurde zijn club hem aan Hellas Verona, waar Kean vier keer scoorde in twintig wedstrijden,

Eenmaal terug in Turijn slaagde Kean er niet in uit te groeien tot een vaste waarde. Wel zette hij in maart en april van dit jaar een sterke reeks neer, door in vijf opeenvolgende wedstrijden voor Juventus en Italië te scoren. Afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut als international.

Nu zet Kean zijn loopbaan dus voort in Engeland. Na Fabian Delph, Jonas Lössl, Sebastian Kristensen, Philippe Gbamin en André Gomes is hij de zesde aanwinst voor het team van manager Marco Silva en technisch directeur Marcel Brands. 'Het halen van een nieuwe spits had prioriteit voor ons deze zomer. Moise is sterk, snel en heeft heel veel kwaliteit. Bovendien is hij pas negentien jaar oud', reageert Silva verheugd.

Kean zelf heeft hoge verwachtingen van zijn transfer. 'Ik ben enorm trots om voor Everton te gaan spelen. Ik was meteen overtuigd van de plannen van de club. Everton is echt met de toekomst bezig en dat geldt ook voor mij. Ik weet wat een grote club dit is. Ik ben het gewend om te winnen en wil die mentaliteit meenemen naar Everton. Ik hoop dat ik de verwachtingen waar kan maken.'

Met een kaal transferbedrag van dertig miljoen euro neemt Kean de vijfde plaats in op het lijstje met duurste aankopen aller tijden van Everton. Alleen Yerry Mina (30,25 miljoen euro), Romelu Lukaku (35,3 miljoen euro), Richarlison (39,2 miljoen euro) en Gylfi Sigurdsson (49,4 miljoen euro) kostten de club meer geld. De totale transfersom voor Kean kan door bonussen nog wel oplopen tot veertig miljoen euro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Everton
Meer over Everton
Meer M. Kean
Meer over M. Kean
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.