Brands rondt toptransfer af en verlost Gomes definitief van Camp Nou

Reacties

Marcel Brands heeft zijn eerste grote deal van deze transferperiode afgerond. André Gomes, die vorig seizoen op huurbasis veel indruk maakte bij Everton, is overgenomen van Barcelona.

Brands rondt toptransfer af en verlost Gomes definitief van Camp Nou

Everton maakt een transfersom van bijna 25 miljoen euro over voor de Portugees, die zijn handtekening heeft gezet onder een vijfjarig contract. Daarmee komt er een definitief einde aan de mislukte samenwerking tussen Gomes en Barcelona. De middenvelder ging drie jaar geleden voor veel geld (37 miljoen euro) van Valencia naar Barcelona, maar kwam daar nooit uit de verf.

Gomes had last van de druk die het spelen voor Barcelona met zich meebracht. 'Ik voel me niet goed op het veld, ik geniet niet van wat ik doe', vertelde de openhartige technicus. 'De eerste zes maanden gingen best goed, maar daarna veranderde het. Misschien is het niet het juiste woord, maar het is een soort hel geworden. Omdat ik meer druk ben gaan voelen.'

In de zoektocht naar een nieuwe start kwam Gomes vorig jaar terecht bij Everton, dat de middenvelder voor één seizoen huurde. In Engeland bloeide Gomes op en na een sterk seizoen werd hij in verband gebracht met Arsenal en Tottenham Hotspur. Gomes blijft echter op Goodison Park: technisch directeur Brands bereikte een akkoord met Barcelona en wist de speler ervan te overtuigen om Everton trouw te blijven.

'Het was geen moeilijke beslissing', stelt Gomes op de clubwebsite van Everton. 'Ik weet dat de club erg hard heeft gewerkt om mij te behouden en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik vertelde in het afgelopen seizoen al dat ik me een deel van de familie voelde en dat is het belangrijkste voor mij.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.