Brands onverbiddelijk voor Everton-boegbeeld

Reacties

Phil Jagielka neemt na twaalf seizoenen met pijn in het hart afscheid bij Everton. Technisch directeur Marcel Brands heeft de knoop eindelijk doorgehakt.

Brands onverbiddelijk voor Everton-boegbeeld

Het is voor Premier League-volgers bijna niet voor te stellen Jagielka bij een andere club dan Everton te zien. De 36-jarige Engelsman speelde 385 duels voor The Toffees en was gedurende zes jaar de captain. De centrale verdediger werd op Goodison Park vorig seizoen voorbijgestreefd door Michael Keane en Yerry Mina, maar dacht met zijn routine nog altijd van waarde te kunnen zijn.

Uit het statement van Jagielka klonk enige frustratie, waarschijnlijk omdat hij zo lang heeft moeten wachten op duidelijkheid. Het boegbeeld bracht het nieuws nu zelf naar buiten, waarna de bevestiging van de club volgde. 'De beslissing van de club was nog niet volledig gemaakt tot nu toe. Jammer genoeg komt mijn avontuur bij Everton tot een einde na twaalf fantastische seizoenen', aldus Jagielka.

The Liverpool Echo meldt dat de beslissing om geen nieuw contract aan te bieden zoals verwacht is genomen door Brands, nadat Jagielka eerder gesprekken had gevoerd met manager Marco Silva. De veertigvoudig Engels international kwam in zijn laatste seizoen nog maar tot zeven optredens in de Premier League. Everton eindigde als achtste.

Voor de in Manchester geboren verdediger ligt een rentree bij Sheffield United voor de hand. Bij die club is de nu transfervrij Jagielka zijn profcarrière begonnen en na de promotie naar de Premier League is extra ervaring welkom bij The Blades.

Jagielka speelde bij Sheffield United in het verleden onder Neil Warnock. Daar bestaan nog deze beroemde beelden van. Een klassieke Engelse kleedkamerscène, met de jonge Jagielka als toehoorder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.