Brands in zijn nopjes met komst Lozano

Reacties

Met de komst van Hirving Lozano heeft PSV de aanval rond. Technisch directeur Marcel Brands is verheugd met het aantrekken van de Mexicaans international.

Brands in zijn nopjes met komst Lozano

'Hij is een vleugelspeler met diepte in zijn spel en een individuele actie', vertelt Brands. 'Hij heeft scorend vermogen en levert assists, dat is het rendement dat we zoeken in een aanvaller.'

In de winterstop waagde PSV ook al een poging om Lozano naar Eindhoven te halen, maar die mislukte. Toen PSV onlangs weer aanklopte, wilde zijn club Pachuca aanvankelijk niet onderhandelen. De club wilde hem tot het einde van het kalenderjaar houden met het oog op het WK voor clubteams.

'Maar hij wilde deze zomer al naar Eindhoven komen', licht Brands toe. 'Uit alles bleek hoe graag hij naar PSV wilde komen. Hij had in Spanje veel meer kunnen verdienen.' Onder andere Celta de Vigo zou concreet zijn geweest voor Lozano.

Over de constructie van de transfer doet PSV geen mededelingen. Wel wilde Brands kwijt dat Lozano honderd procent eigendom is van PSV. Volgens Mexicaanse media deelt Pachuca bij een eventuele doorverkoop mee in de opbrengst. 'We zijn altijd op zoek naar constructies waarmee het risico wordt gespreid.'

Marcel Brands en Simon Zwartkruis over de transfer van Lozano.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.