Brands haalt bij Manchester City tweede zomeraankoop op

Reacties

Fabian Delph verruilt Manchester City voor Everton. In de zoektocht naar wekelijkse speelminuten heeft de ervaren middenvelder een driejarig contract getekend op Goodison Park.

Brands haalt bij Manchester City tweede zomeraankoop op

Volgens Engelse media betaalt Everton een bescheiden transfersom van zo'n tien miljoen euro voor Delph, die bij City nog een eenjarig contract had. Na André Gomes (voor 25 miljoen euro overgenomen van Barcelona) is de twintigvoudig Engels international de tweede grote aankoop van Evertons technisch directeur Marcel Brands in deze transferzomer.

Delph stond vier jaar onder contract bij City en werd met die ploeg twee keer kampioen van Engeland. Pep Guardiola gebruikte de multifunctionele Engelsman door blessureleed bij Benjamin Mendy vaker als linksback dan als middenvelder. Oleksandr Zinchenko ging Delph voorbij in de pikorde en voor komend seizoen is ook Angeliño een optie voor Guardiola op de linksbackpositie.

'Steeds als ik tegen Everton speelde, thuis of uit, viel de passie van de fans mij op. Zij houden echt van voetbal en snappen waar het om gaat. Voetbal stroomt door hun bloed. Ik kan niet wachten om voor het eerst voor eigen publiek te mogen spelen. Ik ben erg blij met deze stap en ga alles geven. Hopelijk kunnen we iets speciaals presteren komend seizoen', reageert Delph.

City versterkte verder het middenveld met Rodri van Atlético Madrid en was daarom bereid om mee te werken aan een vertrek van Delph. Bij Everton hoopt hij weer wekelijks op het middenveld te kunnen spelen. Na City, Aston Villa en Leeds United is Everton de vierde club uit Delphs loopbaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.