Brands acht kans op PSV-transfer Dumfries klein

Reacties

Marcel Brands verwacht niet dat Denzel Dumfries in de zomerse transferperiode naar PSV zal vertrekken. Volgens de vertrekkende directeur is de vraagprijs van SC Heerenveen voor de vleugelverdediger te hoog.

Brands acht kans op PSV-transfer Dumfries klein

Eerder deze maand werd bekend dat PSV Dumfries hoog op het verlanglijstje heeft staan. De Eindhovenaren verkochten Joshua Brenet aan 1899 Hoffenheim en houden bovendien rekening met een vertrek van Santiago Arias. De 26-jarige Colombiaan wordt in verband gebracht met Juventus en Napoli, maar vooralsnog meldde zich volgens Brands geen enkele club voor Arias.

De directeur, die bezig is aan zijn laatste dagen bij PSV en per 1 juni aan de slag gaat bij Everton, denkt dat het slechts een kwestie van tijd is voordat dit wél gebeurt. 'Santiago is een speler waarvan ik verwacht dat hij zeker weggaat', zegt Brands tegen VI. 'Ik vind hem één van de beste spelers van de Eredivisie. Het is ongelooflijk dat hij nog niet is opgehaald, hij heeft alles wat een moderne back moet hebben.'

Dumfries zou in de ogen van Brands een goede vervanger zijn voor Arias. 'Maar de kans dat Dumfries komt, acht ik heel klein. Heerenveen vraagt te veel geld voor hem', vertelt Brands. 'Ze mogen natuurlijk vragen wat ze willen, maar PSV gaat dat niet betalen. Er wordt nu gekeken naar een buitenlandse speler voor de rechtsbackpositie.'

De 22-jarige Dumfries hoopt zelf dat PSV en Heerenveen alsnog tot een akkoord kunnen komen over een transfersom: hij wil graag naar de landskampioen vertrekken. De jeugdinternational verblijft op dit moment in Zuid-Amerika, waar hij met Jong Oranje op trainingskamp is. Dumfries heeft er pas een seizoen bij Heerenveen opzitten en werd direct gekozen tot Speler van het Jaar bij de club. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.