Branderhorst vestigt reddingenrecord: 'Ik zat er lekker in, maar we liggen eruit'

Reacties

Er staan nog twee wedstrijden in de KNVB-beker op het programma, maar we durven hem wel aan: qua spektakel wordt Feyenoord – NEC in deze ronde niet meer overtroffen, waarschijnlijk in het hele seizoen niet. In het Nijmeegse kamp vochten trots en teleurstelling om voorrang na de eliminatie vanaf elf meter.

Branderhorst vestigt reddingenrecord: 'Ik zat er lekker in, maar we liggen eruit'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
ns
4 - 4
N.E.C.
N.E.C.

Mattijs Branderhorst was misschien wel dé man van de avond, en verscheen voor de camera. 'Het was een heerlijke wedstrijd. Alles zat erin, en ik zat er zelf ook lekker in. Ik dacht dat we niet konden verliezen. Uiteindelijk schieten ze de strafschoppen goed binnen, en verliezen we toch', aldus de keeper. Bij ESPN werd hij 'geconfronteerd' met zijn aantal reddingen: 23 stuks, nog nooit vertoond in de bijna dertien jaar dat die statistiek wordt bijgehouden in het profvoetbal. 'Maar uiteindelijk liggen we er wel uit', verzuchtte de doelman uit Tiel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hebben gedaan wat we konden en stonden 2-0 voor. We dachten dat het niet meer mis kon gaan, maar dan komt die rode kaart, dan gaat die Kuip erachter staan. Dan wordt het 2-1 en 2-2, dan weet je dat het heel lastig wordt. We hebben er alles aan gedaan en kunnen trots zijn. Ik had wel zin in die penaltyserie, dat was de kers op de taart geweest. Ik zat er ook lekker in. Helaas mocht het niet zo zijn.'

Ook trainer Rogier Meijer had zijn woordje klaar, snel na het spektakelstuk. 'Ik heb de jongens een hand gegeven en mijn trots uitgesproken. Maar nu moet ik nog passen op heel veel inhoudelijke dingen uit de wedstrijd, het was een gekkenhuis. Ik weet dat we na penalty's hebben verloren, en dat we hebben verzuimd om het over de streep te trekken. In de verlenging is van alles gebeurd. Met tien man hebben we formidabele veerkracht getoond, maar uiteindelijk zijn we niet door.'

'Het zijn strijders. Ze gaan voor elkaar door het vuur. Dan hoop je dat het bij de penalty's lukt, zeker als je ziet hoe Mattijs stond te keepen. Hij had het verdiend, maar het blijft toch een loterij. Het is enorm balen voor Ilias Bronkhorst. Hij stak z'n vinger op om er een te nemen, dat wel. Missen kan altijd. Zaterdag om kwart voor zeven moeten we wel, en volgens mij is het nu al bijna donderdagmiddag', grapte de coach. NEC treft zaterdag in de eigen Goffert hekkensluiter SC Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.