Brabantse derby in evenwicht bij PSV-debuut Lato, Jonker start bij Telstar met punt

Jong PSV heeft in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie niet weten af te rekenen met provinciegenoot FC Den Bosch. De beloften van AZ speelden op het trainingscomplex in Wijdewormer tegen Telstar en hielden eveneens een punt over aan de eerste wedstrijd van het seizoen.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 2
FC Den Bosch

Toni Lato speelde vorig seizoen nog met Valencia in Camp Nou tegen Barcelona, maar stond maandagavond met de beloften van PSV in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven tegenover FC Den Bosch. De huurling van Valencia is immers pas 21 en dus mag hij gewoon bij Jong PSV meespelen in de Keuken Kampioen Divisie. Het was meteen zijn debuut in een officiële wedstrijd voor PSV.

Ook Jordan Teze, Zakaria Aboukhlal en Mohamed Ihattaren speelden mee. Zij zaten zondag nog bij de selectie van Mark van Bommel voor het gewonnen thuisduel met ADO Den Haag (3-1), maar kwamen toen niet in actie. Dit seizoen mogen die spelers op maandag alsnog meedoen bij de beloften. Daar had Jong PSV-coach Peter Uneken veel profijt van. FC Den Bosch kwam namelijk wel binnen acht minuten op voorsprong via een wereldgoal (prachtige afstandsknal die via de lat binnen viel, red.) van Abdulsamed Abdullahi, maar het was Ihattaren die hoogstpersoonlijk orde op zaken stelde voor rust. Met twee goals boog hij nog in de eerste helft de score om: 2-1.

In de tweede helft bleef Ihattaren achter in de kleedkamer. Hij zag hoe zijn ploeg veertig minuten lang de voorsprong moest zien te verdedigen met tien man. Aanvoerder Justin De Haas haalde namelijk een doorgebroken speler neer en ontving een rode kaart. Het verdedigen van de voorsprong lukte dan ook niet. Uit de vrije trap die volgde, scoorde Danny Verbeek meteen op prachtige wijze: 2-2.

FC Den Bosch ging tegen tien man op jacht naar een driepunter, maar die jacht liep niet uit op een succes. De beloften uit Eindhoven hielden stand en noteerden het eerste punt van het seizoen.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 0
Telstar
Telstar

Het duel in de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie tussen Jong AZ en Telstar zou eigenlijk afgewerkt worden in het AFAS Stadion. Omdat daar deze week een deel van het dak instortte weken de beloften van AZ en Telstar uit naar het trainingscomplex in Wijdewormer. Daar werden de aanwezige supporters in de eerste helft nog niet getrakteerd op goals.

Waar Jong AZ voor rust het overwicht had, was het Telstar dat in de tweede helft op jacht ging naar de driepunter. Vooral aanvaller Reda Kharchouch had coach Andries Jonker aan een fijne start kunnen helpen bij zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie. Jonker, voorheen werkzaam bij onder meer Bayern München en VfL Wolfsburg, moest echter genoegen nemen met een punt. In de tweede helft werd namelijk ook niet gescoord.