Braafheid kiest voor gezin en vertrekt per direct bij FC Utrecht

Reacties

Edson Braafheid is niet langer speler van FC Utrecht. De linksback heeft overeenstemming bereikt met de clubleiding over de ontbinding van zijn tot medio 2018 doorlopende contract.

Braafheid kiest voor gezin en vertrekt per direct bij FC Utrecht

De 34-jarige Braafheid vertrekt op korte termijn naar de Verenigde Staten, waar hij gaat wonen met zijn gezin. De verdediger, wiens vrouw uit Amerika komt, merkte de afgelopen periode dat hij het niet langer kon opbrengen om zichzelf honderd procent op het voetbal en FC Utrecht te kunnen focussen. Braafheid weet nog niet of hij doorgaat als profvoetballer.

'Mijn gezin is heel belangrijk voor me, dat is nu nogmaals gebleken tijdens de feestdagen. Samen met mijn Amerikaanse vrouw en kinderen verhuis ik definitief naar Amerika en wil ik de tijd nemen om tot een definitieve beslissing te komen over mijn voetballoopbaan', legt Braafheid uit.

De beslissing van Braafheid, die dit seizoen zestien officiële wedstrijden speelde voor FC Utrecht komt niet helemaal uit het niets. 'Het gevoel speelde al langer door mijn hoofd. Dit, in combinatie met het geringe aantal speelminuten, heeft me doen besluiten mijn contract te laten ontbinden.'

FC Utrecht heeft begrip voor de keuze van Braafheid en werkte daarom mee aan de ontbinding van zijn contract. De tienvoudig international begon zijn loopbaan in de Domstad, waarna hij via FC Twente, Bayern München, Celtic, 1899 Hoffenheim en Lazio in 2016 terugkeerde naar Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.