Bozeník is weer een puzzelstuk van Feyenoord-nieuwe-stijl

Reacties

Met de komst van Robert Bozeník neemt Feyenoord opnieuw een voorschot op de toekomst. De twintigjarige spits zette maandag zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2024 aan de club verbindt.

Bozeník is weer een puzzelstuk van Feyenoord-nieuwe-stijl
© Pro Shots

De Rotterdammers betalen ruim vier miljoen euro in termijnen aan MSK Zilina, waar Bozeník zijn carrière begon. Dat geld is er doordat alle entiteiten binnen Feyenoord - directie, raad van commissarissen en de Vrienden - in dit geval wél op één lijn zaten. In feite financiert Feyenoord de komst van een nieuwe spits voor.

Het is niet de bedoeling dat Bozeník meteen Nicolai Jørgensen uit de basis speelt, maar door hem nu al te contracteren, krijgt hij een half jaar de tijd te wennen aan de club en de Eredivisie. Dat zorgt ervoor dat de Slowaak komende zomer klaar is, als de club Jørgensen verkoopt. Feyenoord hoopt dat de huidige spits een goede tweede helft van het seizoen speelt en wellicht het EK met Denemarken, zodat hij de club alsnog een transfersom oplevert.

Op deze manier begint het nieuwe Feyenoord langzaam vorm te krijgen. Eerder contracteerde de club al Luis Sinisterra en Marcos Senesi; jonge, talentvolle spelers van wie het de bedoeling is dat ze de Rotterdammers verder helpen, om daarna voor een flinke transfersom te worden verkocht. Waarde creëren, noemt de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen dat. 'We betalen veel geld voor Bozeník, maar eigenlijk ook weer niet. Je gooit namelijk geen geld weg, je investeert, in de hoop en verwachting op alle fronten er beter van te worden. Ik ben er trots op dat we er met z’n allen in zijn geslaagd deze speler naar Feyenoord te halen.'

Özyakup
Arnesen verwacht snel nog een middenvelder op huurbasis te kunnen presenteren. Oguzhan Özyakup geldt als belangrijkste kandidaat. Hij mag weg bij Besiktas, maar zal wel een flink deel van zijn salaris moeten laten vallen. Wellicht bedingt Feyenoord een optie tot koop, daarmee zou de club de Turkse international langer kunnen binden. Als komende zomer dan een groot aantal contracten afloopt van spelers in de huidige selectie van de Rotterdammers, kan Arnesen nog verder doorselecteren en Feyenoord sportief en financieel bestendig maken voor een toekomst waarin de club weer moet gaan concurreren met Ajax.

'De beker is dit seizoen echt een hoofdprijs voor Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer R. Boženík
Meer over R. Boženík
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.